Saeima noraida NA priekšlikumu ievērojami saīsināt valsts iestāžu atbilžu sniegšanas termiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima 15. novembrī noraidīja Nacionālās apvienības (NA) deputātu rosinājumu samazināt valsts iestāžu atbilžu sniegšanas termiņu, nosakot, ka iestāde atbildi pēc būtības sniedz ne vēlāk kā 10 dienu laikā pašreizējo 30 dienu vietā.

Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Jānis Patmalnieks (JV) aicināja balsot pret iniciatīvu, jo premjerministre divas dienas pirms NA deputātu rosinājuma izdeva rezolūciju, kurā cita starpā uzdod ministriem mazināt birokrātisko slogu. Deputāti neesot vērtējuši ietekmi, kā uz to reaģētu pašvaldības, atzīmēja Patmalnieks.

Savukārt rosinājuma autors Uģis Mitrevics (NA) teica, ka šis priekšlikums ir mazināt birokrātiju darbos nevis tikai vārdos.

Grozījumus Iesniegumu likumā iesniedza NA deputāti Mitrevics, Jānis Vitenbergs, Jānis Grasbergs, Rihards Kols, Edmunds Teirumnieks un Artūrs Butāns.

Likumprojekta anotācijā skaidrots, ka kopš Iesniegumu likuma redakcijas pieņemšanas 2007.gada rudenī ir pagājuši vairāk nekā 15 gadi. Toreiz valsts un pašvaldību iestāžu datu bāzes bija decentralizētas, pastāvēja savstarpēja datu uzglabāšanas programmu nesavietojamība, kas padarīja tehniski neiespējamu ātru informācijas ieguvi un apmaiņu. Informācijas aprite un uzglabāšana notika, izmantojot papīra formātu, kas bija smagnējs un veidoja ievērojamu birokrātisko slogu, taču šobrīd situācija ir kardināli mainījusies.

Grozījumu autori norāda, ka ''mūsdienās informācijas aprite, tās ātrums ir kļuvis par vienu no būtiskākajiem faktoriem ikkatra planētas iedzīvotāja ikdienā, skarot gan privātās dzīves jautājumus, gan vistiešākajā veidā ietekmējot uzņēmējdarbības sfēru, tātad arī ikkatras valsts tautsaimniecību un tās iedzīvotāju labklājību''.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu