VIDEO 35 regulārie reisi un 18 specreisi. Kariņa komanda skaidro lidmašīnu nomāšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Bijušā premjera Krišjāņa Kariņa komanda reaģējusi uz valdībā un arī sabiedrībā sakarsušajām diskusijām par valstsvīra lidojumiem, kas pēdējos gados izmaksājuši vairāk nekā pusmiljonu eiro. Ekspremjera komanda norāda uz dažādiem apstākļiem, kuri skaidro šos lidojumus, vēsta "TV3 Ziņas".

Reaģējot uz sabiedrības sašutumu, opozīcijā esošais “Apvienotais saraksts” (AS) nosūtīja informācijas pieprasījumu par to, kur lidots, kādā sastāvā, kādēļ veikta šāda izvēle.

Atbildes vēstulē uz visiem jautājumiem nav atbildēts. 

Ekspremjers devies 35 regulāros reisos un 18 specreisos uz konkrēti nenosauktiem pasākumiem Beļģijā, Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Polijā, Čehijā un citās valstīs. Tas izmaksājis aptuveni 614 000 eiro.

Premjera komanda skaidro, ka pēdējos gados izvēle par labu specreisiem kritusi pandēmijas un kara izraisīto aviosatiksmes traucējumu dēļ.

Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis norāda, ka "ir jānodrošina valdības efektīvs darbs, maksimāli jāizmanto valdības vadītāja katra minūte, darot tiešos pienākumus, nevis tērējot laiku nelietderīgi."

Arī pats Kariņš pirmo reizi personīgi aizstāvējis savu lidošanas praksi, kā arī norāda, ka valstij vajadzētu izvērtēt, vai izdevīgāk nebūtu uzturēt pašai savu lidmašīnu valdības vajadzībām, nevis to nomāt, kad tas nepieciešams.

VIDEO: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu