Izraēlas karavīri pametuši Gazas Al-Šifa slimnīcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas armija Al-Šifa slimnīcā.
Izraēlas armija Al-Šifa slimnīcā. Foto: AP/Scanpix

Izraēlas karavīri, kas pagājušajā, 14. novembra naktī ienāca Gazas lielākajā slimnīcā, ēku pametuši un izvietojušies tās apkaimē, ziņu aģentūrai no slimnīcas pavēstīja žurnālists.

Izraēlas karavīri ienāca Al-Šifas slimnīcā naktī uz trešdienu, raisot bažas par pacientu un darbinieku, kā arī pārvietoto civilistu drošību.

Atbilstoši ANO aplēsēm slimnīcā atrodas vismaz 2300 cilvēku.

Izraēlas armija iepriekš paziņoja, ka "konkrētā slimnīcas daļā veic precīzu un mērķtiecīgu operāciju pret "Hamās"".

Armija paziņoja, ka atradusi slimnīcā ieročus un militāru ekipējumu. "Hamās" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija pavēstīja, ka slimnīcā nav bijuši ieroči.

Izraēla ilgstoši apsūdzējusi "Hamās", ka tas izvietojis komandcentru tuneļos zem plašā kompleksa. Šos apgalvojumus atbalstījis arī Baltais nams, bet "Hamās" tos noliedz.

Trešdienas operācijas gaitā Izraēlas karavīri nopratinājuši vairākus desmitus civilistu, no kuriem daži izģērbti līdz apakšveļai. Kad karavīri no slimnīcas aizgājuši, visi nopratinātie atbrīvoti, sacīja žurnālists, ar kuru sazinājās AFP.

Karavīri slimnīcā atstājuši arī trīs kastes ar medikamentiem un ūdeni, piebilda žurnālists.

Vairāku dienu garumā slimnīcas kompleksa apkaimē, kas atrodas Gazas pilsētas rietumos, "Hamās" kaujinieku un Izraēlas karavīru starpā noritēja sīvas kaujas.

Iekļūšana Gazas slimnīcā tika uzskatīta par svarīgu Izraēlas karavīru mērķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu