Dziedātāja Jenny May atklāti par ēšanas traucējumiem: Man ir bijusi bulīmija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dziedātāja Jenny May (īstajā vārdā Maija Stuģe), viesojoties sarunu raidījumā "Zilonis studijā" atklāti runāja par ēšanas traucējumiem. Viņa savas dzīves laikā izpelnījusies kritiku par savu svaru – gan par pārlieku tievumu, gan apaļīgumu.

Dziedātāja, kura par sevi dzirdējusi gan slaveno frāzi "kauli un āda", gan arī "kārnā vārna", uzsver, ka ne visi aizdomājas par to, ka cilvēks, kurš ir slaids, to nemaz nav izvēlējies, viņš vienkārši tāds ir.

Maijas gadījumā ir stāsts par to, ka ar šādu auguma uzbūvi viņa ir piedzimusi. Dziedātāja gan atzīst, ka tīņu gados bija miesās brangāka, "arī vaidziņi kuplāki", bet viņa vienmēr aizrāvusies par sportu. "Jāsaka, ka pēc 30 [gadu sliekšņa pārkāpšanas] vielmaiņa nedaudz palēninājās, un, lai sev patiktu, man patīk, ka es tomēr esmu slaida, ka nekur nekas netraucē. Man patīk patikt sev, un es izvēlos pasportot. Tas nāk par labu ne tikai izskatam, bet arī veselībai," norāda Maija.

Jautāta, vai kādreiz saņēmusi pārmetumus par anoreksiju vai citu slimību, Maija saka: "Nav pārmestu par anoreksiju, bet man ir bijusi bulīmija. Tas īstenībā bija traumatiski. Es par to jutos slikti. Es jutos slikti, ka man ir bulīmija, un tieši tad sāku saņemt komplimentus, cik es labi izskatos," pieredzē par ēšanas traucējumiem dalās skatuves māksliniece.

Karjeras sākumā viņa bija jau ļoti slaida, tomēr ļaudis komentāros sprieduši, ka viņai vajadzētu būt nedaudz tievākai. "Man gan tolaik bija ap 47 kilogramiem. Tad man sākās bulīmija, kad man šķita, ka es esmu ne līdz galam kādam pieņemama," stāsta Maija.

Viņa skaidro, ko šādu soli izsauca ne tikai komentāri internetā, bet milzīgais stress un kritika, ko dziedātāja piedzīvoja līdz ar pieaugošo popularitāti. "Tad esi par slaidu, tad par resnu, un visu laiku nevienam neesi labs. Un bulīmija bija varbūt kā sevis sodīšana."

Tagad dziedātājai nešķiet tik svarīgi, ko par viņu domā citi, kā tas bija 20 gados, un komentārus internetā lasīt nevajagot. "Visa pamatā ir pašam sevis pieņemšana. Nav mazsvarīgi, ka arī attiecībās otra puse tevi pieņem ar visām tavām formām.

Kā mēs zinām, mēdz gadīties, ka sievietēm pēc dzemdībām vielmaiņa ir citādāka, arī izskats. Atceros, ka man pēc otrās meitas gadu bija plus astoņi kilogrami, un es nevarēju no tiem tikt vaļā. Es skrēju, ēdu veselīgi, bet svars nemainījās. Bet man nekad mūžā vīrs nav izteicis lieku komentāru, viņš teica – man piestāv būt arī formīgai. Tas ļaus pieņemt, ka tu esi labs arī tāds," stāsta Maija.

Vienlaikus dziedātāja līdz galam nepiekrīt, ka nevajag ņemt vērā, to, kas ir modē, vai uz ko tiekties. "Man, piemēram, patīk, ka man ir uz ko tiekties. Tagad man ir vairāk gadu, un man patīk, ka es esmu ļoti slaida, un man patīk skatīties uz sevi spogulī pēc sporta zāles. Tendence būt sportiskam, manuprāt, nav galīgi zemē metama un peļama, jo īstenībā tas ir veselīgi," domās dalās Maija.

Vairāk skaties video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu