"Izskatāmies kā klauni." F-1 čempions velta ļoti asu kritiku ilgi gaidītajam Lasvegasas posmam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens un Serhio Peress
Makss Verstapens un Serhio Peress Foto: EPA/Scanpix

Šā gada Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens veltījis skarbu kritiku šajā nedēļas nogalē gaidāmajam Lasvegasas posmam.

F-1 Lasvegasā ir atgriezies pirmo reizi kopš 1982. gada. Ņemot vērā, ka F-1 šobrīd pieder ASV uzņēmumam "Liberty Media", palielinājies ar ASV notiekošo posmu skaits.

Tieši Lasvegasas GP bija gaidītākā no šā gada trīs ASV posmiem. Atgriešanos "Grēku pilsētā" F-1 vadība atzīmēja ar ļoti spilgtu 40 minūšu šovu, kurā uzstājās tādas slavenības Kailija Minoga, Džons Ledžends un Džejs Balvins, kā arī dīdžeji Stīvs Aoki un Tiesto.

30 minūtes ilgās atklāšanas ceremonijas izskaņā pa pāriem uz podesta tika "pacelti" un iepazīstināti visu 10 komandu piloti.

Verstapens pēc atklāšanas ceremonijas sarunā ar medijiem neatturējās no kritikas.

"Tas par 99% ir šovs ar 1% sporta notikuma. Es allaž gribu koncentrēties uz sniegumu trasē. Man nepatīk visas aktivitātes apkārt tai. Zinu, ka atsevišķos posmos tas piederas pie lietas. Bet, teiksim tā, mani tas sevišķi neinteresē," sacīja Verstapens.

Interneta vidē fani ne reizi vien ir sūdzējušies arī par pašu trasi, kas sastāv no vairākām garām taisnēm un tai nav daudz līkumu.

Arī Verstapens nav sajūsmā par pašu trasi: "Trase nav pārāk interesanti. Nav daudz līkumu. Daudz būs atkarīgs arī no tā, kāda būs saķere. Tas man ne pārāk patīk."

Tiek prognozēts, ka Lasvegasas trasē būs arī neraksturīgi zema temperatūra, līdz ar to Verstapena minētā saķere ar trasi, iespējams, būs viens no interesantākajiem gaidāmā posma aspektiem.

Verstapens izteica arī savu nepatiku par procedūru atklāšanas ceremonijas izskaņā, kad piloti tika stādīti priekšā publikai: "Manuprāt šo visu varētu izlaist. Nav runas par dziedātājiem. Tur augšā stāvot mēs izskatāmies kā klauni."

Šajā F-1 sezonā ir atlikuši vēl divi posmi - šajā nedēļas nogalē gaidāmais Lasvegasas GP un nākamās nedēļas Abū Dabī GP.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu