Boksa leģenda un Taisona gāzējs Holifīlds skaidro, kā Usikam uzveikt Fjūriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Leģendārais bokseris Evanders Holifīlds sarunā ar "Boxing Scene" skaidrojis, kā gaidāmo cīņu starp Taisonu Fjūriju un Oleksandru Usiku uzvarēt ukraiņu boksa zvaigznei.

Sākotnēji tika paredzēts, ka Usiks un Fjūrijs supersmagā svara divīzijas čempionu jostas apvienos 23. decembrī. Tomēr Fjūrijs oktobra izskaņā aizvadīja negaidīti smagu cīņu pret Fransisu Nganū.

Netrūka boksa fanu, kuri uzskata, ka Fjūriju šajā cīņā no pirmā karjeras zaudējuma paglāba labvēlīgs tiesnešu lēmums. Līdz ar to, kā ziņo ESPN, ļoti ilgi gaidītā cīņa tika pārcelta uz 17. februārī.

Šajā cīņā Fjūrijam būtu ļoti izteikts auguma pārsvars, jo viņš ir ne tikai par 15 centimetriem garāks, bet arī par 26 kilogramiem smagāks (abu bokseru pēdējo cīņu oficiālais svars). Holifīlds skaidro, kā Usikam atspēlēt būtisko auguma gabarītu deficītu.

"Tai vajadzētu būt lieliskai cīņai. Roku ātrums būs izšķirošs. Kurš spēs izdarīt vairāk sitienu. Usikam ir daudz priekšrocību, un viņš ir kreilis. Bet arī Fjūrijam ir veicies labi. Stili veido cīņas. Kad cilvēks cīnās pret lielu vīru, ir ātrāks un var uzņemt sitienus, ir iespējams izcīnīt uzvaru. Tajā pašā laikā, ja tev trāpa, viss var beigties. Dzīvē svarīgākais ir nepadoties.

Es patiesi ticu, ka Usikam ir nepadošanās mentalitāte. Ļoti balansēta cīņa," sacīja Holifīlds.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret Deonteju Vailderu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu