Ukrainas sarunas ar Polijas kravas automašīnu vadītājiem nesekmīgas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas kravas auto šoferi jau 11 dienas nobloķējuši robežšķērsošanas punktus.
Polijas kravas auto šoferi jau 11 dienas nobloķējuši robežšķērsošanas punktus. Foto: PAP/Scanpix

Ukrainas sarunas ar Polijas kravu pārvadātājiem beigušās nesekmīgi, poļu šoferiem turpinot bloķēt trīs robežšķērsošanas punktus.

Polijas kravas auto šoferi jau 11 dienas nobloķējuši robežšķērsošanas punktus, protestējot, kā uzskata šoferi, pret Ukrainas uzņēmumu negodīgo konkurenci. Abās robežas pusēs ir izveidojušās garas transportlīdzekļu rindas.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienība (ES) Ukrainas transporta uzņēmumiem atcēla atļauju režīmu ieceļošanai blokā. Polijas protestētāji pieprasa, lai ukraiņu konkurentiem tiktu atjaunots iebraukšanas atļauju režīms, bet Kijiva šo prasību ir noraidījusi.

Ukrainas Transporta ministrija paziņoja, ka trešdien Dorohuskas robežpunktā notika trīspusējas sarunas starp Ukrainas un Polijas infrastruktūru ministrijām un Eiropas Komisijas (EK) transporta departamentu.

"Protestētāju galvenā prasība ir atgriešanās pie atļauju sistēmas. Šo prasību nevar izpildīt," paziņoja Kijiva.

"Vienošanās par kravu pārvadājumu liberalizāciju starp Ukrainu un ES būs spēkā vismaz līdz nākamā gada 30.jūnijam," norādīja Kijiva, piebilstot, ka poļu protestētāji nepieņem priekšlikumus un puses turpina meklēt risinājumus.

Kijiva uzsver, ka protesti kaitē gan Polijas, gan Ukrainas ekonomikai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu