ASV aizdomas par trāpījumu Jordānijas hospitālim Gazas joslā, bet atturas vainot Izraēlu

LETA
Izraēlas armija Gazas joslā.
Izraēlas armija Gazas joslā. Foto: Reuters/ScanPix

ASV 16. novembrī pauda "dziļas bažas" par trāpījumu Jordānijas kara hospitālim Gazas joslā, kurā ievainoti septiņi cilvēki, bet atturējās tieši vainot Izraēlu.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens telefonsarunā ar Jordānijas ārlietu ministru Aimanu Safadi "dalījās ar savām dziļajām bažām par Jordānijas medicīniskā personāla ievainošanu pie Jordānijas lauka hospitāļa, kamēr tas sniedza kritisko medicīnisko aprūpi Gazā", paziņoja ASV Valsts departaments.

Blinkens, kurš piedalījās Āzijas-Klusā okeāna samitā Sanfrancisko, "atgādināja, ka civiliedzīvotājiem un medicīniskajam personālam slimnīcās vajag būt aizsargātam".

"Mēs negribam redzēt, ka slimnīcām tiek doti triecieni no gaisa," pirms tam Vašingtonā paziņoja Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

"Mēs atgādinām par saistībām saskaņā ar starptautiskajām humānajām tiesībām visām pusēm veikt svarīgākos piesardzības pasākumus, lai samazinātu kaitējuma civiliedzīvotājiem risku, un spert visus iespējamos soļus, lai mīkstinātu kaitējumu civiliedzīvotājiem," Millers sacīja reportieriem.

Ne Millera teiktajā, ne Valsts departamenta paziņojumā nav tieši nosodīts šis trieciens un nav pateikts, kurš par to ir atbildīgs.

Jordānija paziņoja, ka "izraēliešu veiktā bombardēšanā" hospitāļa tuvumā ir ievainoti septiņi tās personāla darbinieki.

Jordānijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka gaida izmeklēšanas rezultātus, lai "spertu nepieciešamos juridiskos un politiskos soļus pret šo šaušalīgo noziegumu".

Triecienu nosodīja arī Arābu līga.

Vašingtona, kas sniedz ievērojamu militāru atbalstu Izraēlai, kopš "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma ir paudusi nelokāmu atbalstu šai valstij, vēstot, ka Izraēlai ir tiesības uz pašaizsardzību.

ASV puse tomēr ir sākusi paust bažas par Izraēlas militāro operāciju metodēm un lielo palestīniešu civiliedzīvotāju nāves gadījumu skaitu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu