Interneta lietotāji jūsmo par latvietes pagatavoto medus kūku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kelly Hurd/Facebook

"Facebook" gardēžu grupā "Rate my Plate" kāds lietotājs 14. novembrī ievietoja attēlus ar sievas pagatavoto konditorejas izstrādājumu. Latviešu virtuves pazinējiem uzreiz tapa skaidrs, ka attēlā redzama medus kūka, bet citi vēlējās uzzināt vairāk par nepazīstamo gardumu.

"Mana sieva šo uztaisīja. Viņa ir no Eiropas," Kellijs Hurds sākotnēji vēstīja pie attēla.

Pēc tam vīrietis precizēja, ka viņa sieva ir no Latvijas un attēla redzamā kūka taisīta no biskvīta, nevis pankūkām, kā daudzi spekulēja komentāros.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook".

Pāris dienu laikā uz vīrieša ievietotajiem attēliem pozitīvi reaģējuši vairāk nekā 500 cilvēku, bet komentāros bango diskusijas par to, kas tad īsti attēlā ir redzams.

Liela daļa cilvēku lūdza precizēt, no kuras no visām Eiropas valstīm tieši ir konditore, jo pirmajā attēla paraksta versijā bija norādīts tikai tik vien, ka sieva ir no Eiropas.

"No visas Eiropas?", "Kādā valodā viņa runā? Eiropiešu?", "Es arī esmu no Eiropas – varbūt mēs esam radinieki!", "kārtējais pierādījums tam, cik slikti amerikāņi pārzina ģeogrāfiju," par neprecīzajām norādēm pirms labojumiem pasmējās citi grupas dalībnieki.

Tomēr, protams, vislielākā uzmanība tika pievērsta pašai kūkai.

Daži jau tik pat kā bija gatavi prasīt vīrieša adresi, lai ar saviem šķīvjiem skrietu pēc sava gabaliņa, bet citi tīkoja iegūt recepti savās rokās.

Tomēr lielākā daļa sarunu bija par attēlā redzamās kūkas nosaukumu.

Izņemot minējumus, ka tā varētu būt plāno pankūku kūka, citiem tuvākais salīdzinājums bija "Napoleons". Izskanēja arī salīdzinājumi ar baklavu.

Daži gan pareizi saprata, ka kūka nāk no Austrumeiropas puses, līdz ar to pavīdēja dažādie salduma nosaukumi "medoviks", "medovniks", bet izrādās, ka bulgāriem šī ir "franču ciema kūka".

Ja diskusijas par latvietes radīto gardumu iedvesmojušas tevi pagatavot arī pašam kādu medus kūku, noderēs receptes!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu