Siliņa: Valsts aizsardzības dienesta ieviešana ir sevi attaisnojusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešana ir sevi attaisnojusi, šodien, viesojoties Ādažu militārajā bāzē, pauda Ministru prezidente Evika Siliņa.

Reģionālajā vizītē Ādažu novadā ministru prezidente Siliņa apmeklēja Ādažu novada domi, Ādažu vidusskolu un Ādažu militāro bāzi.

Ādažu militārajā bāzē, tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Andi Dilānu un Sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes komandiera pienākumu izpildītāju pulkvedi Igoru Harlapenkovu, pārrunāti jautājumi par Latvijas spēku darbību NATO ietvarā, Ādažu bāzes attīstību, kā arī apmācību procesu, kurā ir iesaistīti Latvijas, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas un citu sabiedroto valstu karavīri.

Ministru prezidente iepazinās ar Mehanizētās kājnieku brigādes ekipējumu, ieročiem un bruņojumu, kā arī ar Kanādas "Leopard 2" tanku vienību, kas Latvijā ieradās novembra sākumā saistībā ar virzību uz NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas palielināšanu līdz brigādes līmenim.

Ministru prezidente tikās ar VAD pirmā iesaukuma karavīriem, uzklausot viņu iespaidus par pirmajiem pieciem dienesta mēnešiem un novērtējot karavīru drosmi, apņēmību un patriotismu.

"VAD karavīri, profesionālā dienesta karavīri un mūsu sabiedroto valstu karavīri Ādažu militārajā bāzē darbojas plecu pie pleca - šī līdzvērtības apziņa jaunajiem VAD karavīriem dod lielu papildu motivāciju. Tāpēc likumsakarīgi, ka daudzi VAD karavīri jau nolēmuši arī savu turpmāko karjeru saistīt ar militāro dienestu. Tāpat gandarījums dzirdēt pozitīvas atsauksmes par Ādažu militāro bāzi no mūsu sabiedroto valstu karavīriem - tas nozīmē, ka VAD ieviešana un ieguldījumi bāzē viennozīmīgi ir attaisnojušies, un Latvijai jāturpina attīstīt gan VAD kaujasspējas, gan Ādažu bāzes infrastruktūru," uzsver Siliņa.

Ministru prezidente arī apmeklēja Ādažu vidusskolu - lielāko skolu Latvijā pēc audzēkņu skaita -, kur piedalījās Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai veltītajā skolas svinīgajā pasākumā, kā arī diskusijā ar skolēniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu