VIDEO Ēdienu kurjeriem nepārbauda valsts valodas zināšanas. Kāpēc? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Wolt" kurjers.
"Wolt" kurjers. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vietējo ēdienu piegādātāju vārdā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās kāds kurjers, kuram ir apnikusi necieņa pret valsts valodu un valodas lietošanas prasību neievērošana darba tirgū. Viņš atklāja, ka liela daļa ārvalstu iedzīvotāju, kuri strādā "Bolt Food" un "Wolt" platformās, nemaz nesaprot latviešu valodu.

Savukārt Valsts valodas centra (VVC) Valodas kontroles departamenta vadītāja Madara Rēķe norādīja, ka ēdienu piegādātāji ir pašnodarbinātas personas un viņi paši atbild par savu profesionālo darbību un arī to, vai viņu valsts valodas zināšanas atbilst "normatīvajos aktos noteiktajam apjomam".

Raidījumam pētot anketas, kuras aizpilda potenciālie darbinieki abu uzņēmumu platformās, "4. studija" neatrada nevienu ailīti, kurā būtu jāapliecina valsts valodas zināšanas.

Patiesība ir tāda, ka šo ēdiena piegādes kurjeru darbu valstī nekontrolē neviens. VVC apstiprināja, ka tā ir cīņa ar vējdzirnavām, jo iedzīvotāji sūdzoties, ka nav iespējama komunikācija ar ēdienu piegādātājiem, kuri lielākoties ir ārzemnieki un nepārvalda valsts valodu, nenorādot konkrētus, identificējošus datus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu