Jemenas nemiernieki nolaupījuši Izraēlas magnātam piederošu kuģi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DocumentIsrael/"X"

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki svētdien Sarkanajā jūrā nolaupījuši Izraēlas magnāta Abrahama Ungara uzņēmumam piederošu kravas kuģi, paziņojušas Izraēlas amatpersonas.

Nolaupītais automobiļu pārvadāšanas kuģis "Galaxy Leader" pieder Lielbritānijas kompānijai "Ray Car Carriers", kuras dibinātājs ir Ungars. 189 metrus garajam un 32 metrus platajam kuģim ir Bahamu salu karogs.

Kuģis bija ceļā no Kerfezas Turcijā uz Pipavavu Indijā.

"Galaxy Leader" apkalpē ir 25 cilvēki, kas ir Bulgārijas, Filipīnu, Meksikas un Ukrainas pilsoņi, informēja Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu birojs, piebilstot, ka apkalpē nav Izraēlas pilsoņu.

"Kravas kuģa nolaupīšana, ko hutieši veica netālu no Jemenas, Sarkanās jūras dienvidos, ir ļoti nopietns incidents ar globālām sekām," saziņas platformā "X" uzsvēruši Izraēlas bruņotie spēki.

Jau ziņots, ka hutieši otrdien draudēja uzbrukt ar Izraēlu saistītiem kuģiem.

Hutieši, kas pasludinājuši sevi par daļu no tā dēvētās pretošanās ass, kuru veido ar Irānu saistīti grupējumi, kopš radikālā palestīniešu grupējuma "Hamās" uzbrukuma sākuma Izraēlai oktobrī ir veikuši vairākus dronu un raķešu triecienus pret Izraēlu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu