FOTO Rīgas mērs ar jaunsargiem izraudzījies galvenās pilsētas Ziemassvētku egles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas mērs ar jaunsargiem izraudzījies galvenās pilsētas egles.
Rīgas mērs ar jaunsargiem izraudzījies galvenās pilsētas egles. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) pirmdien kopā ar jaunsargiem un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" pārstāvjiem izraudzīja divas galvenās Rīgas Ziemassvētku egles, kas rotās Doma laukumu un Rātslaukumu.

Pirmo reizi Ziemassvētku egles tika izvēlētas "Rīgas mežu" Gaujas mežniecības teritorijā - pie Siguldas novada Jūdažiem.

Meklēt pilsētas svētku galvenās rotas Rīgas mēram šogad palīdzēja Rīgas 45.vidusskolas Jaunsargu vienība, kuras dalībnieki Lāčplēša dienā nodeva svinīgo solījumu.

Foto: Rīgas mērs ar jaunsargiem izraudzījies galvenās pilsētas Ziemassvētku egles

"Rīgas mežu" Gaujas mežniecības platība ir ap 20 500 hektāru (ha), kas plešas abpus Vidzemes šosejas - ap Ādažiem, Carnikavu un Kalngali, kā arī ap Stopiņiem un Ulbroku, kā arī nelielas teritorijas Salaspils un Siguldas pusē. Galvenās koku sugas ir priede - ap 90%, bērzs - ap 6%, un egle - ap 5%.

Mežniecības teritorijā ir Eiropas nozīmes aizsargājama teritorija - dabas liegums "Garkalnes meži" 364 ha platībā. Tas ir slavens ar to, ka tajā ligzdo apmēram puse no Latvijas zaļo vārnu populācijas. Daļā mežniecības ir arī dabas parks "Piejūra" 528 ha platībā. Mežniecības teritorijā sastopamas arī tādas reto putnu sugas, kā, piemēram, ūpis un pupuķis.

"Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas rūpējas par 62 000 ha mežiem, 446 ha Rīgas parkiem un apstādījumiem, kā arī par 367 ha kultūras un atpūtas parku "Mežaparks" un par šo teritoriju ilgtspējīgu attīstību, bioloģisko daudzveidību un pieejamību sabiedrībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu