Vismaz 500 mākslīgā intelekta uzņēmuma darbinieki draud aiziet no darba (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Uzņēmums "OpenAI" ir zināms kā interneta sensācijas - mākslīgā intelekta (MI) rīka "ChatGPT" radītājs. Pirms dažām dienām atlaists kompānijas izpilddirektors Sems Altmans. Pēc šī lēmuma simtiem darbinieku nosoda valdes rīcību, vēsta raidsabiedrība CNN.

Vēstulē, ko ieguva CNN, vairāk nekā 500 darbinieku apsūdzēja "OpenAI" valdi saistībā ar nepareizu rīcību, atlaižot Altmanu, un nespēju sniegt pietiekamus pierādījumus apgalvojumam, ka viņš nav bijis atklāts pret valdi.

"Mēs nevaram strādāt ar cilvēkiem, kuriem trūkst kompetences un rūpes par mūsu misiju un darbiniekiem," vēsta darbinieki.

Darbinieki arī brīdināja, ka viņi "nekavējoties" sekos Altmana piemēram, ja vien valde neatkāpsies un nepieņemts Altmanu un bijušo "OpenAI" prezidentu Gregu Brokmenu darbā.

"Tesla" un "Twitter" vadītājs, miljardieris Īlons Masks bija viens no pirmajiem investoriem "OpenAI". Viņš vairākkārt brīdinājis, ka "MI ir kļuvis par bīstamāku lietu nekā kodolieroči".

Masks pauda bažas, ka "Microsoft", kas integrē "ChatGPT" savās lietotnēs, piemēram, meklētājā "Bing", ir lielā mērā atteikusies no ētikas nodaļas pakalpojumiem.

"Nedrīkst novērtēt MI par zemu, tā var būt liela problēma. Vairāk nekā 10 gadus esmu aicinājis izveidot regulējumu likumdošanas līmenī, lai MI neradītu nekādus drošības apdraudējumus," decembrī paziņoja Masks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu