Mārtiņš Egliens savu aktiera talantu realizējis jaunā latviešu filmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no filmas "Vietām gaidāms stiprs lietus"

Aktieris Mārtiņš Egliens (46) savu aktiera talantu realizējis jaunajā latviešu filmā "Vietām gaidāms stiprs lietus", arī būdams bez balss, raksta izdevums "Kas Jauns".

Apmeklējot pirmizrādi "Splendid Palace", "Kas Jauns" novēroja, ka, lai arī Egliens pirmizrādi apmeklēja viens un lielākoties no komandas turējās savrup, viņš izskatījies priecīgs un aizkustināts par iemeslu būt pirmizrādes atmosfērā un tikšanos ar citiem aktieriem, kas viņu steidza sirsnīgi sveikt, izvaicāt un vēlēt izturību.

Režisores Elizabetes Gricmanes pirmajā spēlfilmā "Vietām gaidāms stiprs lietus" Mārtiņš atveido galvenā varoņa, ko spēlē Matīss Budovskis, tēvu. Mammas lomā ir Egliena sieva Dita Lūriņa-Egliena.

Aina, kurā Mārtiņš parādās, ir gara, bet sakāmā ir maz, vien daži vārdi, to pamatojot ar attiecībām ģimenē – runāt viņam neļauj valdonīgā sieva. Ja nezinātu situāciju, kādā jau divus gadus ir aktieris, pat nevarētu nojaust, ka šī aina ir kas īpašs. Jo Egliena aktiermeistarība arvien ir līmenī, kurā teicami var spēlēt arī bez vārdiem.

Aktieris gan joprojām izvairās runāt par savu veselību: "Par veselību nerunāju. Par pārējo pagaidām arī ne, tik varu teikt, ka šobrīd domas aizņemtas ar vairākiem projektiem, kurus gribētos izvadāt pa visu Latviju, lai visiem tie būtu reāli pieejami. Un kas interesanti – tas būs vairāk nopietni nekā humorīgi... Bet kas zin... Varbūt arī nē. Es ceru, ka uz pavasari jau būs kaut kas konkrēts, par ko arī varēsim parunāt."

Kā zināms, Mārtiņš Egliens pirms gandrīz diviem gadiem retas slimības dēļ zaudēja balsi. Valentīndienā fonda "ziedot.lv" vietnē tika publicēts lūgums atbalstīt aktiera ārstēšanos Vācijā. Mārtiņš vairāk nekā gadu bija zaudējis balsi, un ārsti bija lēmuši, ka varētu palīdzēt ārstēšana Vācijas klīnikā, kur viena procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Šim nolūkam tika saziedoti vairāk nekā 50 000 eiro.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 21. novembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu