No amata atkāpies "Latvijas dzelzceļa" padomes priekšsēdētājs Lange

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Lange.
Jānis Lange. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien no VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) padomes priekšsēdētāja amata atkāpies Jānis Lange, informē LDz pārstāvji.

LDz pārstāvji vēsta, ka Lange atkāpies no amata, lai veltītu laiku darbam Rīgas domes izpilddirektora amatā.

Lange skaidro, ka jau ilgāku laiku LDz atrodas pārmaiņu procesā, vienlaikus paaugstinot uzņēmuma efektivitāti un īstenojot dažādus vērienīgus projektus, norādot, ka pārmaiņu periodos ir nepieciešama būtiski intensīvāka uzņēmuma padomes tieša iesaiste uzņēmuma procesos.

"Tā kā arī Rīgas domes izpilddirektora funkciju veikšana ir saistīta ar ievērojamu slodzi un intensīvu ikdienas darbu, pēc ilgākām pārdomām esmu pieņēmis lēmumu visu savu kapacitāti veltīt darbam Rīgas domē, un no LDz padomes priekšsēdētāja amata atkāpties," papildina Lange.

LDz padome līdz šim strādāja trīs padomes locekļu sastāvā - padomes priekšsēdētāja funkcijas pildīja Jānis Lange, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Andris Liepiņš un padomes loceklis - Reinis Ceplis.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 254,788 miljoni eiro, kas ir par 2,3% vairāk nekā 2021.gadā, taču koncerns cieta 2,368 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu