Šorīt sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Blaz Kure/Shutterstock

Šorīt sniegs un apledojums daudzviet Vidzemē, Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 53 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas (A1) no Berģiem līdz Tūjas krustojumam, Vidzemes šosejas (A2) no Rīgas līdz Vangažiem un no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) no Valmieras līdz Valkai, Rīgas apvedceļa (A4) Baltezers - Saulkalne visa maršruta garumā, Daugavpils šosejas (A6) no Saulkalnes līdz Skrīveriem.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Ķekavas apvedceļa - Grenctāle (A7) visa maršruta garumā, Jelgavas šosejas (A8) no Olaines līdz Jelgavai un posmā Jelgava - Meitene,· Liepājas šosejas(A9) posmā Blīdene - Skrunda, Ventspils šosejas (A10) no Kūdras līdz Strazdei.

Īpaši jāuzmanās arī uz autoceļa P80 no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam un autoceļa P27 no Smiltenes līdz Gulbenei un autoceļš P36 Gulbene - Upetnieki, kā arī autoceļa P30 no Bērzkroga līdz Vecpiebalgai, autoceļa P98 no Tukuma līdz Jelgavai, autoceļa P93 no Jelgavas līdz Iecavai, autoceļa P108 no Vārmes līdz Saldum un autoceļa P137 no Krogsila līdz Ģūģiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Tukuma, Talsu, Dobeles, Bauskas, Ogres, Alūksnes, Valkas un Gulbenes apkārtnē.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu