Atbrīvojamo palestīniešu vidū ir dažas sievietes, kuras notiesātas par saduršanu, ziņo mediji

LETA
Foto: AFP/SCANPIX

300 palestīniešu cietumnieku vidū, kas varētu tikt atbrīvoti nule izziņotās Izraēlas un "Hamās" vienošanās ietvaros, ir zēni, kas ieslodzīti Izraēlas cietumos par piedalīšanos nekārtībās un akmeņu sviešanu, un sievietes, kas notiesātas par saduršanu, vēsta Izraēlas mediji.

Izraēlas un "Hamās" vienošanās paredz 50 "Hamās" Izraēlā sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret vairāku simtu palestīniešu atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem.

Potenciāli atbrīvojamo palestīniešu vidū ir 287 par 18 gadiem jaunāki zēni, kas ieslodzīti cietumos par piedalīšanos nekārtībās un akmeņu sviešanu Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē, vēsta laikraksts "Times of Israel" un citi mediji.

Vēl 13 ieslodzītie ir pieaugušas sievietes. Viņu lielākā daļa ir notiesātas par saduršanu, vēsta mediji.

Izraēlas mediji iepriekš vēstīja, ka netiks atbrīvoti cietumnieki, kas ir notiesāti par slepkavībām.

Detaļas par šiem ieslodzītajiem tiek publicētas, lai būtu iespējams lēmumu par viņu atbrīvošanu pārsūdzēt Augstākajā tiesā, skaidro laikraksts.

Kā sacīja Izraēlas valdības preses sekretārs, apelāciju var iesniegt 24 stundu laikā, bet domājams, ka tiesa nelems pret valdības lēmumu.

Izraēla un "Hamās" nule vienojušies par četru dienu pamieru Gazas joslā, 50 ķīlnieku un 300 palestīniešu cietumnieku atbrīvošanu.

Sagaidāms, ka sarunu vidutāja Katara 24 stundu laikā paziņos, kad pamiers stāsies spēkā.

Vienošanās ietvaros pirmajās četrās dienās tiks atbrīvoti līdz 150 palestīniešiem.

Ir iespējams, ka turpmākajā laikā varētu notikt vēl citu palestīniešu atbrīvošana apmaiņā pret citu ķīlnieku atbrīvošanu, vēsta "Times of Israel".

Kā norādīja Izraēlas valdība, "Hamās" par katru nākamo pamiera dienu būtu jāatbrīvo desmit ķīlnieki.

Izraēla uzskata, ka šādā ceļā kopumā varētu tikt atbrīvoti vēl 80 ķīlnieki.

"Times of Israel" ziņo, ka pamiers būs spēkā maksimums desmit dienas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu