Virslīgas "pārspēļu klasiķi" "Metta" pirmajā spēlē sagrauj "Skanstes" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Metta" futbolisti
"Metta" futbolisti Foto: Eduards Grencmanis

"Metta" trešdien savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru pirmajā no divām pārspēlēm par vietu 2024.gada sezonas "Optibet" virslīgas turnīrā.

"Metta" ar 6:1 (2:1) sagrāva "Skansti".

Divus vārtus "Metta" labā guva Artjoms Puzirevskis un Jajā Kamarā, bet pa vieniem - Lūkass Vapne un Bruno Melnis. "Skanstei" vārtus guva Markuss Ivulāns.

Mājinieku lomā esošā "Metta" vadībā izvirzījās 12.minūtē, kad vārtus guva Artjoms Puzirevskis.

Desmit minūtes vēlāk Lūkass Vapne ar 11 metru soda sitienu panāca 2:0. Vapnem sitot vārtu labajā augšējā stūrī, vārtsargs Maikls Rūmanis virzienu uzminēja, taču bija bezspēcīgs atvairīt bumbu.

25.minūtē pēc stūra sitiena izspēles no labās laukuma malas pie sitiena no soda laukuma robežas tika Markuss Ivulāns, un bumba, pa ceļam skarot kādu no mājiniekiem un mainot virzienu, iespurdza vārtos - 1:2.

Bīstamu momentu pie abu komandu vārtiem pirmajā puslaikā netrūka, taču līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās.

Otrajā puslaikā "Metta" panāca izšķirošo pārsvaru, 48.minūtē izceļoties Jajā Kamarā, 56.minūtē savus otros vārtus spēlē guva Puzirevskis, bet 61.minūtē pēc Bruno Meļņa reida pa laukuma kreiso pusi un piespēles soda laukuma vidū 5:1 panāca Kamarā. Rūmanis gan atradās vārtu labajā stūrī, kur sita Gvinejas futbolists, taču bumba, atsitusies pret vārtsarga, šķērsoja vārtu līniju.

6:1 tapa 70.minūtē pēc Moamē Koreas sologājien no soda lauka kreisās puses uz centru, piespēlējot tālāk pa labi Melnim, kurš, ar bumbu paspēris dažus soļus prom no vārtiem, apgriezienā sita, trāpot vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Atbildes spēle sestdien norisināsies Hanzas vidusskolas laukumā.

Uzvarētāja divu spēļu summā nodrošinās vietu nākamās sezonas virslīgas turnīrā.

"Metta" komanda aizvadītajā sezonā virslīgā ieņēma devīto vietu desmit komandu konkurencē, bet "Skanste" bija trešā Nākotnes līgā.

"Metta" pārspēlēs piedalās devīto reizi, iepriekšējās astoņās uzvarot un nodrošinot spēlēšanu virslīgā.

Lielākā daļa "Skanstes" futbolistu ir "Metta" audzēkņi, un komandas treneru korpusā ir "Metta" sistēmā strādājošie speciālisti.

Latvijas virslīgā aizvadītajā sezonā uzvarēja RFS, bet pēc spēka otrajā līgā jeb Nākotnes līgā uzvarēja "Grobiņa", kas ieguva tiesības spēlēt virslīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu