ŅEM VĒRĀ Policija sniegotajos laikapstākļos aicina braukt sevišķi uzmanīgi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šorīt no pulksten 06.00 valstī kopumā ir reģistrēti 79 ceļu satiksmes negadījumi bez cietušām personām un 10 negadījumi ar cietušām personām. Valsts policija atgādina, ka šādos laikapstākļos, kad ceļš ir apsnidzis un slidens, autovadītājiem ir jābūt īpaši piesardzīgiem.

VP norāda, ka šādos laikapstākļos, kad ceļš ir apsnidzis un slidens, autovadītājiem ir jābūt īpaši piesardzīgiem – ir jāizvairās no strauju manevru veikšanas, jāievēro droša distance no priekšā braucošās automašīnas, kā arī jāizvēlas ceļa segumam atbilstošs braukšanas ātrums.

Lai nebūtu lieka steiga, VP aicina dienu plānot laicīgāk nekā ierasts, proti ierēķināt laiku tam, ka ir jāsagatavo savs spēkrats pirms došanās ceļā – jānotīra sniega sega ne tikai no automašīnas vējstikla, bet arī no jumta un pārējās virsbūves, lai brauciena laikā neapdraudētu ne tikai sevi, bet arī apkārtējos, kā arī jārēķinās, ka satiksmes plūsma var būt lēnāka.

Tāpat arī gājēji aicināti ievērot piesardzību, jo ceļi ir slideni, kā arī atcerēties to, ka automašīnas bremzēšanas ceļš šādos laikapstākļos var būt garāks, tādēļ ceļu jāšķērso tikai tam paredzētās vietās un pārliecinoties par to, vai automašīnas vadītājs jūs redz un paspēs apturēt savu spēkratu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu