Valsts policija Rīgā aizturējusi vīrieti, kas spīdzinājis un aplaupījis savu māti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: nito/"Shutterstock"

Šā gada 9. novembrī ap pulksten četriem no rīta Valsts policija saņēma izsaukumu uz Latgales priekšpilsētas daudzdzīvokļu namu, kur 1987. gadā dzimis vīrietis bija ieradies savas mātes dzīvoklī, lai pieprasītu naudu, taču pēc aicinājuma pamest dzīvesvietu sāka uzvesties agresīvi, ziņo Valsts policija.

Policijai ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka aizdomās turētais ir kļuvis agresīvs pēc tam, kad cietusī bija atteikusies viņam naudu dot Sievietei tika vairākas reizes iesists pa seju, ķermeni un galvu, kā arī spīdzināšanas laikā tikušas sasietas rokas un rīklē bāzti medikamenti.

Sākotnējā informācija liecina, ka no notikuma vietas tika paņemti aptuveni 2000 eiro, kā arī sievietes bankas karte un personu apliecinoši dokumenti. Uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, un sieviete tika nogādāta ārstniecības iestādē, savukārt iespējamais vainīgais policijas ierašanās brīdī bija pametis notikuma vietu.

Veicot meklēšanas pasākumus, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes likumsargi aizdomās turēto 10. novembrī aizturēja. Pie vīrieša tika atrastas narkotiskās vielas, kas tika nodotas ekspertīzei, kā arī aizdomās turētais tika nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, lai viņam veiktu narkotisko un psihotropo vielu pārbaudi.

Saistībā ar notikušo 10. novembrī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 168.1. panta (par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu), 176. panta otrās daļas (par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā) un 152. panta otrās daļas (par prettiesisku darbību, atņemot personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu un par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas cietušā dzīvībai vai veselībai bīstamā veidā).

12. novembrī ar tiesas lēmumu tika noteikts, ka aizdomās turētajam tiek piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu