Meksikas dienvidos nolaupīti trīs žurnālisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas dienvidos Gerrero štata Tasko pilsētā pēdējo dienu laikā ir nolaupīti trīs žurnālisti, ceturtdien ziņoja divas preses tiesību organizācijas, pieprasot steidzamu valdības rīcību.

Nevalstiskās organizācijas "19.pants" un CIMAC paziņoja, ka bruņoti vīri 19.novembrī Tasko pilsētā nolaupīja nedēļas izdevuma "El Espectador" direktoru un dažādu mediju korespondentu Marko Antonio Toledo, kā arī viņa sievu un dēlu.

Gerrero štata prokuratūra ceturtdien paziņoja, ka meklē šo žurnālistu un viņa dēlu Alberto Toledo.

Abas nevalstiskās organizācijas arī ziņoja, ka 22.novembrī šajā pilsētā tika nolaupīti žurnālisti Silvija Arse un Alberto Sančess, kuri strādā digitālo mediju vietnē "RedSiete".

"Organizācijas aicina federālās un štata iestādes steidzami un ātri koordinēt rīcību, lai atrastu šos žurnālistus dzīvus," tās piebilda savā paziņojumā.

Meksika tiek uzskatīta par vienu no žurnālistiem bīstamākajām valstīm pasaulē, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) dati.

Meksikas ziemeļu pilsētā Sjudadhuaresā, kas atrodas pie ASV robežas, 16.novembrī tika nošauts fotožurnālists Ismaels Viljagomess. Saistībā ar šo slepkavību līdz šim ir aizturēti trīs cilvēki.

Meksikā šogad ir noslepkavoti arī vismaz pieci citi žurnālisti, bet kopš 2000.gada - vairāk nekā 150, liecina RSF dati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu