VBTAI saņēmusi teju 100 sūdzību par iespējamu vardarbību vienaudžu vidū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vardarbība skolā. Ilustratīvs attēls.
Vardarbība skolā. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) šogad deviņos mēnešos saņēmusi kopumā 97 rakstveida sūdzības par iespējamu emocionālu vai fizisku vardarbību vienaudžu vidū, no kurām 44 apstiprinājušās.

Visvairāk sūdzību šogad saņemts par iespējamiem vardarbības gadījumiem skolās - 82 iesniegumi, tostarp 38 iesniegumi ir apstiprināti, 21 iesniegums nav apstiprināts, 19 ir apstiprināti daļēji, bet četras sūdzības vēl tiek izskatītas.

Par vienaudžu savstarpēju fizisku vai emocionālu vardarbību pirmsskolas izglītības iestādēs saņemtas sešas sūdzības. No tām četras apstiprinājās vai apstiprinājās daļēji, bet divos gadījumos sūdzības neapstiprinājās.

2023.gada deviņos mēnešos VBTAI saņēmusi arī četras sūdzības par iespējamu vardarbību vienaudžu vidū krīzes centros, divas sūdzības par iespējamiem gadījumiem nometnēs, bet pa vienai sūdzībai ārpusģimenes aprūpes iestādēs, tehnikumos un patvērumu meklētāju centros.

Zvanus no bērniem, kuri saistīti ar vienaudžu savstarpējo vardarbību, regulāri saņem VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111. Šogad desmit mēnešos par emocionālu vardarbību izglītības iestādē saņemts 141 zvans, bet par fizisku vardarbību - 53 zvani.

Turpretim pērn par emocionālu vardarbību izglītības iestādē saņemti 275 zvani, bet par fizisku vardarbību - 81 zvans.

Pērn VBTAI saņēma 61 rakstveida sūdzību par iespējamu emocionālu vai fizisku vardarbību vienaudžu vidū, kas bija par 13 sūdzībām vairāk nekā 2021.gadā.

VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktores Ivetas Brīnumas vērtējumā, statistikas dati ir "neviennozīmīgi salīdzināmi", jo pieaug sabiedrības izglītības līmenis un pretestība vardarbībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu