Krievijai sankciju dēļ nācies šķirties no 76 pasažieru lidmašīnām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš sankciju noteikšanas pret Krievijas aviācijas nozari pēc pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gadā Krievija ir zaudējusi 76 pasažieru lidmašīnas, intervijā aģentūrai RBC atzinis Krievijas transporta ministrs Vitālijs Saveļjevs.

Saveļjevs norāda, ka Krievija tika "negaidīti pārsteigta" un tai tika atņemtas 76 lidmašīnas, kas ārzemēs atradās tehniskajās stāvvietās, tehniskajā apkopē vai lidostās.

Krievijas aviokompāniju lidmašīnas, kas lidoja uz ārvalstīm un tika pakļautas sankcijām, lielākoties piederēja ārzemju uzņēmumiem un Krievijas pārvadātāji tās nomāja.

Par Krievijas lidmašīnu arestiem ir ziņots jau iepriekš, taču pirmo reizi ir nosaukts to lidmašīnu skaits, kuras aviokompānijas zaudējušas sankciju dēļ. 

Pēc sankciju ieviešanas nomātās lidmašīnas nodeva Krievijas reģistrā un tās apdrošinātas Krievijas apdrošināšanas sabiedrībā.

Pagājušā gada jūnijā Saveļjevs ziņoja, ka Krievijas aviokompānijas turpināja veikt lidojumus uz 11 valstīm, kuras garantēja, ka lidmašīnas nekonfiscēs.

Kopš 2022. gada februāra starp Krieviju un Rietumvalstīm nav tiešo lidojumu - sankcijas ietver aizliegumu Krievijas lidmašīnām lidot uz Rietumvalstīm un otrādi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu