"Ural Airlines" pasažieriem izmaksājusi 1100 dolāru kompensācijas pēc tam, kad lidmašīnu pameta kviešu laukā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas aviokompānija "Ural Airlines" katram no Sibīrijas kviešu laukā atstātās lidmašīnas "Airbus A230" 158 pasažieriem sniegusi 15,8 miljonu rubļu (aptuveni 1100 ASV dolāru) kompensāciju, ziņo ASV medijs "Insider". 

Neviens no pasažieriem incidenta laikā neguva nopietnus ievainojumus. Aviokompānijas preses nodaļa "AlfaStrakhovanie" norāda, ka bija vairāki pasažieri, kas ar uzņēmumu nesazinājās, lai gan bija informēti par tādu iespēju. 

Kompensācijas izmaksātas aptuveni divarpus mēnešus pēc tam, kad "A320" lidmašīna nosēdās pamestajā Sibīrijas kviešu laukā. Tā tur tika atstāta pēc tam, kad tās hidraulikas sistēma pārstāja darboties un piloti sāka raizēties, ka viņiem nepietiks degvielas, lai lidojumu turpinātu. 

Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra gan uzstāja, ka incidentā vainojami tieši piloti. Aviācijas izdevums "Aerotime Hub" atzīmē, ka tika konstatētas vairākas tehniskas kļūmes, tostarp nepareizi aprēķināts, cik degvielas bija nepieciešams, lai novirzītu lidmašīnu uz tuvāko lidostu. 

"Ural Airlines" cenšas lidmašīnu nogādāt atpakaļ, taču tas līdz ar ziemas iestāšanos ir kļuvis par vēl sarežģītāku uzdevumu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu