VIDEO Izraēlā atgriežas vairāki "Hamās" nolaupītie bērni

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

24. novembrī Izraēlā atgriezās pirmā teroristiskā grupējuma "Hamās" nolaupītā ķīlnieku grupa, kas tika nodota Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas darbiniekiem. 

Izraēlas televīzijas kanāli vēsta, ka Sarkanajam Krustam tika nodotas 13 sievietes un bērni.

Ķīlnieku nodošana notika slimnīcā Hānjūnisas pilsētā Gazas joslas dienvidos. Ķīlnieki tika vesti uz Rafāhas robežšķērsošanas punktu ar Ēģipti, kur viņus nodeva Izraēlas armijai.

24. novembrī stājās spēkā četru dienu ilgais pamiers starp Izraēlu un palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās", lai veiktu teroristu sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret ieslodzījumā esošo palestīniešu kaujinieku atbrīvošanu.

Savukārt no Izraēlas cietumiem tiks atbrīvoti 33 palestīniešu nepilngadīgie un sešas sievietes.

Jau vēstīts, ka 7. oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1200 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas. Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju. Izraēla ir solījusi pēc pamiera beigām atsākt intensīvu ofensīvu Gazas joslā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu