Krievijas mediji komentē aizvadītās nakts uzbrukumā izmantoto dronu īpatnības (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Shahed-136 drons.
Shahed-136 drons. Foto: STRINGER/REUTERS

Krievijas teritorijai noteikti nav uzbrukuši Ukrainas bezpilota kamikadzes lidaparāti "Beaver", vēsta medijs "Unian", analizējot Krievijas mediju ziņojumus.

Krievijā aizvadītajā naktī noticis vērienīgs dronu uzbrukums, ​​īpaši triecieniem tika pakļauta Tulas pilsēta.

Saskaņā ar vienu Krievijas puses versiju, Ukrainas armija uzbruka Tulai ar bezpilota lidaparātiem, kas ir līdzīgi bezpilota lidaparātiem "Geranium" (tā Krievijā sauc Irānas kamikadzes bezpilota lidaparātus "Shahed").

Tulā pēc drona uzbrukuma teritorija pie kādas daudzstāvu ēkas tika norobežota, lai ļautu strādāt specdienestiem, vēstīja "Mash".

"Telegram" kanāls atzīmē, ka bezpilota lidaparātiem, kas uzbruka pilsētai, nav nekā kopīga ar Ukrainas bezpilota kamikadzes lidaparātiem "Beaver" vai UJ-22 daudzfunkcionālo bezpilota gaisa sistēmu.

"Saskaņā ar vienu versiju, Ukrainas bruņotie spēki uzbrukuši Tulai ar bezpilota lidaparātiem, kas pēc izskata līdzīgi slavenajam Krievijas "Geranium"".

Jau vēstīts, ka naktī uz 26. novembri Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas Maskavas, Tulas, Kalugas un Brjanskas apgabalos notrieca 20 bezpilota lidaparātus, ziņo Krievijas Aizsardzības ministrija un medijs "Meduza".

"Nav cietušo vai nopietnu postījumu," rakstīja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

Saistībā ar dronu uzlidojumu Domodedovas un Vnukovas lidostas apturēja lidmašīnu plūsmu.

Tulas reģionā tika notriekti divi bezpilota lidaparāti. "Viens no tiem, zaudējis kontroli, ietriecās daudzdzīvokļu mājā. Nopietnu bojājumu nebija, bet trīs dzīvokļiem tika bojāts stiklojums. Viens no mājas iedzīvotājiem guvis nelielu brūci. Viņš saņēmis medicīnisko palīdzību," sacīja Tulas apgabala gubernators Aleksejs Djumins.

Tajā pašā laikā Brjanskas apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs ziņoja, ka reģionā notriekti pieci bezpilota lidaparāti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu