Alkohola lietošana beidzas ar nāvi. VP aizdomās par slepkavību Talsu novadā aiztur vīrieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas dienesta automašīnas.
Valsts policijas dienesta automašīnas. Foto: Lita Millere/LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, kādā īpašumā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu un aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu vīrieti, kuram šodien tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, ziņo VP. 

Sestdien, 25. novembrī, ap pulksten 20.00 Valsts policijā tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, kādā īpašumā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policija ieradās notikuma vietā, kur tika sastapts arī iespējamais uzbrucējs.

Likumsargi aizdomās par slepkavības izdarīšanu aizturēja vīrieti un nogādāja viņu policijas iecirknī. Sākotnējā informācija liecina, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlies konflikts, kura rezultātā vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi un iestājās nāve. Aizturētais aizturēšanas brīdī bija vairāk nekā divu promiļu reibumā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirknis sāka kriminālprocesu par slepkavību. Šodien likumsargi devās uz tiesu lūgt piemērot aizdomās turētajam drošības līdzekli – apcietinājumu, kas stājās spēkā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Valsts policija turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu