Pēc legalizācijas Vācijā plānots palielināt atļauto marihuānas daudzumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marihuāna. Ilustratīvs foto.
Marihuāna. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Pēc marihuānas legalizācijas Vācijā tās glabāšanas un lietošanas noteikumi nebūs tik stingri, kā sākotnēji plānots, pirmdien paziņojuši zaļie.

Partijas pārstāve veselības jautājumos Kirstena Kaperte-Gontere pavēstīja, ka kaltētas "zālītes" daudzums, kādu būs atļauts glabāt mājās, tiks dubultots no 25 līdz 50 gramiem. Savukārt zonas rādiuss ap bērnudārziem, rotaļu laukumiem un skolām, kurā marihuānas lietošana būs aizliegta tiks samazināts no 200 līdz 100 metriem.

Viņa norādīja, ka alternatīvas radīšana melnajam tirgum prasa atturēties no pārmērīgu birokrātisku barjeru noteikšanas, piebilstot, ka arī paredzētie sodi par pārkāpumiem tiks mīkstināti un ka par nelielu atļautā "zālītes" daudzuma pārsniegšanu uzreiz nedraudēs kriminālatbildība.

Sākotnēji bija paredzēts, ka gadījumos, ja glabāšanā esošās marihuānas daudzums pārsniegs 25 gramus, iestāsies kriminālatbildība.

Tagad publiskās vietās marihuānas daudzums no 25 līdz 30 gramiem, bet privātās telpās no 50 līdz 60 gramiem tiks uzskatīts tikai par administratīvu pārkāpumu.

Kriminālatbildība draudēs vienīgi par daudzumu, kas pārsniegs šo apjomu.

Iespējamās sodanaudas maksimālais apmērs arī tiks samazināts no 100 000 līdz 30 000, lai tādējādi ievērotu samērības principu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu