Rīgā īstenos pirmo dzīvojamās mājas pārbūvi pēc aprites ekonomikas principiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps piedalās preses konferencē, kurā informē par sākto ēkas Rīgā, Ziepju ielā 11, pārbūves projektu, ko pirmoreiz Rīgā un Latvijā īsteno pēc aprites ekonomikas principiem.
Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps piedalās preses konferencē, kurā informē par sākto ēkas Rīgā, Ziepju ielā 11, pārbūves projektu, ko pirmoreiz Rīgā un Latvijā īsteno pēc aprites ekonomikas principiem. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgā iecerēts īstenot pirmo dzīvojamā mājas pārbūvi pēc aprites ekonomikas principiem, šodien žurnālistus informēja SIA "Rīgas nami".

Projekta laikā 1969. un 1970.gadā būvēta kopmītņu ēka Ziepju ielā 11 tiks pārbūvēta par īres namu, kurā būs divi dienas centri un tam apkārt būs labiekārtota ārtelpa.

Piecstāvu nama atjaunošanu plānots veikt kā pilotprojektu un paraugu padomju laika daudzdzīvokļu ēku atjaunošanai, izmantojot aprites ekonomikas principus.

Kā pasākumā norādīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Viesturs Zeps (LA), mājokļu jautājumu risināšana ir viens no aktuālākajiem un svarīgākajiem jautājumiem pašvaldības dienaskārtībā.

Viņš informēja, ka 1.novembrī Rīgā palīdzības saņemšanai dzīvokļa jautājuma risināšanai bija reģistrētas 1924 ģimenes.

Savukārt SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže uzsvēra, ka šī nama pārbūve ir nozīmīga visiem būvniecības jomā iesaistītajiem Latvijā, jo šajā projektā tiks pārbaudīta aprites ekonomikas principu ieviešana un īstenošana.

Turklāt pārbūves projekts tiks īstenots, balstoties uz Eiropas komisijas "Bauhaus" iniciatīvu, kas paredz ievērot trīs principus - skaistums, ilgtspēja un iekļaušana.

Pašlaik SIA "Rīgas nami" izsludinājuši projekta konkursu. 4700 kvadrātmetrus plašās ēkas būvprojektu paredzēts izstrādāt līdz 2025.gada pavasarim.

Kā informēja Zeps, pašvaldība projekta izstrādes procesam plāno atvēlēt 400 000 eiro.

Kā pasākumā informēja "Rīgas enerģētikas aģentūras" starptautisko projektu vadītāja-koordinatore Ieva Kalniņa, saskaņā ar priekšizpētē iegūtajiem datiem, tikai aptuveni puse no ēkas materiāliem nonāks izgāztuvē.

Savukārt viena ceturtā daļa materiālu varētu tikt izmantoti šīs ēkas pārbūvē, bet vēl viena ceturtā daļa varētu tikt izmantota citos projektos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu