Kurucam septiņi punkti Mursijas komandas uzvarā FIBA Čempionu līgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien guva septiņus punktus un sekmēja Mursijas UCAM uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra ceturtajā spēlē.

Spānijas vienība viesos ar rezultātu 79:63 (17:21, 33:11, 16:17, 13:14) uzvarēja Laktaši "Igokea" basketbolistus.

Kurucs, iesaistoties spēle no rezervistu soliņa, laukumā pavadīja deviņas minūtes un 44 sekundes. Pēc piektās piezīmes latvietim spēle noslēdzās ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē.

Šajā mačā Kurucs realizēja abus divus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra trīs bumbas, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+18) un 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem 16 punktus guva Davids Jelīneks, 15 pievienoja Ludvigs Hokansons, bet deviņi punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Musam Diaņam. Mājiniekiem 14 punktus guva Nikola Tanaskovičs.

H apakšgrupā pa trīs uzvarām ir Artūra Strautiņa pārstāvētajai Tortonas "Derthona" un UCAM, kas aizvadījušas trīs un četras spēles. Viena uzvara trīs mačos ir Bursas "Tofas" basketbolistiem, bet visās četrās cīņās zaudējusi "Igokea".

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu