Ukrainas izlūkošanas dienesta vadītājs brīdina Baltijas valstis. Rinkēviča komentārs (10)

Apollo.lv
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 11.novembra krastmalā, kur notiek Latvijas proklamēšanas 105.gadadienai veltīta Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 11.novembra krastmalā, kur notiek Latvijas proklamēšanas 105.gadadienai veltīta Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Aleksandrs Ļitviņenko publicējis paziņojumu, ka Krievija plāno gatavoties turpmākai agresijai pret Baltijas valstīm, vēsta medijs "Postimees".

Viņš raksta: "Putins ir pārliecināts, ka Ukrainas un pārējo "vēsturisko krievu zemju" un impērijas atjaunošana ir iespējama tikai globālas pasaules pārdales ietvaros.

Šāda pārdale var ilgt 10-15 gadus, ko veido dažāda mēroga un intensitātes konflikti, iespējams, ar kodolieroču izmantošanu. Turklāt karu pret Ukrainu Kremlis uztver kā svarīgu, bet ne vienīgo fronti Krievijai."

Pagājušajā nedēļā Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Aleksandrs Ļitviņenko publicēja sleju, kurā stāstīja par Krievijas Federācijas globālajiem plāniem un mērķiem, kurā karš Ukrainā, izrādās, ir tikai viens no soļiem ceļā uz Krievijas mērķu sasniegšanu.

Viņš skaidro, ka Krievijas plānos ietilpst arī gatavoties agresijai pret Moldovu un Baltijas valstīm.

"Pēc Krievijas spiegu diplomātu izraidīšanas krievi ar saviem aģentiem aktīvi iefiltrējas Eiropas valstīs, galvenokārt Dienvideiropā, veidojot uzņēmumus, NVO," viņš raksta.

Ukrainas tiešsaistes medijs "Evropeiska pravda" publicējis Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča komentāru par Ļitviņenko paziņojumu.

Rinkēvičs uzsver, ka ir pārliecināts, ka, ņemot vērā Krievijas propagandu un atsevišķu Krievijas amatpersonu teikto, Krievijas Federācija sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu, ne tikai runājot par Baltijas valstīm, Moldovu vai Kazahstānu, bet arī par Somiju.

Viņš norādīja, ka NATO samitos tika pieņemti lēmumi par NATO karavīru skaita palielināšanu.

Viņš turpina: "Šobrīd mēs redzam, ka tas tiešām būs Krievijas stratēģisks mērķis, ja viņi ticēs, ka ir uzvarējuši Ukrainu. Pat tikai tad, ja viņi ticēs, ka ir uzvarējuši, iespējams, viņiem radīsies kārdinājums pārbaudīt NATO spēkus, taču tāpēc mēs darām visu iespējamo, lai tam sagatavotos."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu