Pētījums liecina: aptuveni viens no pieciem cilvēkiem seksa laikā lūkojas savā viedtālrunī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tero Vesalainen/ Shutterstock

Nekas tā nesabojā noskaņu kā brīdis, kad viens no partneriem intīmās tuvības laikā atbild uz īsziņu vai e-pastu. Kā izrādās, tā nav nemaz tik reta parādība.

Jauns pētījums par tālruņu izmantošanas negatīvo ietekmi uz partnerattiecību seksu liecina, ka viens no pieciem cilvēkiem atzīst, ka seksa laikā ir lūkojies viedierīcē.

Pētījuma autore, mazumtirgotāja “SellCell” izpilddirektore Sāra Makkonomija norādīja, ka cilvēkiem ir kļuvis grūti darboties bez viedtālruņa visos dzīves aspektos – pat guļamistabā.

Pētījumā tika aptaujāti 5018 pieauguši viedtālruņu īpašnieki, lai analizētu viņu mobilo telefonu lietojumu un to ietekmi uz viņu romantisko dzīvi.

Rezultāti liecina, ka kvēlākos tālruņu lietotājus vairāk aizrauj jauna paziņojuma saņemšana nekā intīmas tuvības izbaudīšana ar partneri.

“Cilvēki pārbauda savus tālruņus aptuveni 100 reizes dienā, un viņiem ir dziļāka tuvība ar tiem nekā ar savu partneri,” sacīja Makkonomija. “Telefoni tagad ir viņu pasaules centrā, un tie ir kļuvuši svarīgāki pat par seksu.”

Pētījuma autore uzskata, ka atkarība no tālruņiem ir kļuvusi izplatītāka Covid-19 pandēmijas rezultātā, kad viedierīces bija vienīgais veids, kā sazināties ar cilvēkiem.

“Cilvēki ir gatavi pārbaudīt savus telefonus seksa laikā, jo ir zaudējuši prasmi tos izslēgt. Pandēmijas laikā nesamērīgi daudz mūsu laika bija veltīts tālruņu un tehnoloģiju izmantošanai, lai uzturētu sakarus ar ārpasauli. Šis modelis ir nostiprinājis mūsu paļaušanos uz viedierīcēm arī turpmāk,” tā Makkonomija.

Rezultāti liecina, ka cilvēki pārbauda savus tālruņus intīmos brīžos neskaitāmu iemeslu dēļ – vēlas uzņemt selfijus vai sekot līdzi sociālo tīklu jaunumiem, kā arī pārbaudīt, vai nav saņēmuši ziņas no draugiem un ģimenes. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu