Videospēļu straumētājs mirst pēc piecām naktīm tiešsaistē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gorodenkoff/ Shutterstock

Kāds ķīniešu students miris no spēku izsīkuma pēc tam, kad piecas naktis pēc kārtas bijis nomodā.

Videospēles un to straumēšana internetā pēdējo 20 gadu laikā attīstījusies tiktāl, ka ar to var pat nopelnīt naudu.

Ķīnā spēļu straumēšana ir ienesīgs bizness. Tā mediju uzņēmums "Henan Qinyi Culture" lūdza kādu studentu straumēt spēles 240 stundas 26 dienās un augšupielādēt 15 īsus videoklipus.

Tomēr pēc tik apjomīga uzdevuma uzņemšanās studenta istabas biedri atrada viņu mirušu.

Pastāv aizdomas, ka viņš miris no spēku izsīkuma pēc tam, kad tiešraidē straumējis spēli piecas naktis pēc kārtas.

Jaunieša tēvs apgalvo, ka dēlu mediju kompānija pārliecinājusi pāriet no dienas maiņas uz nakts maiņu, lai nopelnītu vairāk naudas. Tas nozīmē, ka viņš straumēja no pulksten deviņiem vakarā līdz sešiem no rīta, piecas naktis pēc kārtas pirms viņa nāves dienas.

Uzņēmums gan noliedz, ka būtu pārliecinājis puisi pāriet uz nakts maiņu, taču atzina, ka dažiem straumētājiem ir grūti pelnīt naudu nepārstrādājoties. Uzņēmums skaidroja, ka viņi vienkārši nodrošina vietu, kur straumētājiem veikt savu darbu, ieturot komisijas maksu no naudas, ko tie nopelna. Šajā konkrētajā gadījumā uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka students nebija "oficiāls darbinieks" un nomira savā dzīvoklī ārpus darba laika.

Kā kompensāciju kompānija ir piedāvājusi bojāgājušā ģimenei 697 ASV dolārus, taču pašlaik neesot zināms, vai ģimene pret mediju kompāniju vērsīsies tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu