LTV Redakcionālā padome analizēs ar uzņēmēja Ļubkas slepkavības notikumiem saistītos sižetus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas mikrofons.
Latvijas Televīzijas mikrofons. Foto: Lita Millere/LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome analizēs LTV pārraidītos sižetus par uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavību, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāve Anita Jansone.

Viņa norādīja, ka 25.novembrī ziņu raidījumā "Panorāma" pārraidītajā sižetā tika iekļauta Igora Haita dzīvesbiedres Aļonas un viņa šofera versija par notikušo, bet atsevišķā sižetā 28.novembrī tika iekļautas otras puses viedoklis, proti, intervija ar uzņēmēja Ļubkas dēlu Lauri Ļubku.

Pārraidītie sižeti tiks analizēti LTV Redakcionālajā padomē un pēc tam sniegtas atbildes arī uz visiem sabiedrisko mediju ombuda Andas Rožukalnes uzdotajiem jautājumiem.

Komentējot iespējamos ētikas pārkāpumus, Jansone uzsver, ka 25.novembra ziņā izmantotie fakti tika skaidri un nepārprotami nošķirti no viedokļiem, sniedzot norādi, ka šī ir konkrēto intervēto personu versija. Savukārt Ļubkas ģimenes viedoklis tika pārcelts publicēšanai uz vēlāku, respektējot traģiskos apstākļus.

"Lai skaidrotu uzņēmēja Andra Ļubkas nogalināšanas notikuma gaitu, LTV Ziņu dienests uzrunāja gan Ļubkas ģimeni, gan Igora Haita dzīvesbiedri. Respektējot traģiskos apstākļus, kādi šobrīd ir Andra Ļubkas ģimenei, materiāla publicēšana tika pārcelta uz vēlāku laiku, nekā sākotnēji plānots, kā arī tika nolemts katras puses viedokli ietvert atsevišķos sižetos," skaidroja Jansone.

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju ombuds Anda Rožukalne saņēmusi trīs iesniegumus par iespējamiem ētikas pārkāpumiem LTV raidījuma "Panorāma" sižetā par Rēzeknes uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavības notikumiem un sākusi izvērtēšanu.

"Panorāmas" sižetā intervēta uzņēmēja Ļubkas iespējamā slepkava Igora Haita dzīvesbiedre Aļona un viņa šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Haita sieva intervijā min, ka pirms slepkavības ir noticis strīds starp viņu un nogalināto Ļubku. Strīda laikā Ļubka esot it kā izteicis agresīvas piezīmes uz etniskā pamata.

Savukārt nogalinātā dēls Lauris Ļubka vēstulē medijiem norāda, ka intervētās personas apmelo viņa tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem, kā arī lai ietekmētu tiesas procesu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu