Zelenskis: Kara pagrieziena punkts varētu pienākt martā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Efrem Lukatsky/AP

Kad martā Krievijā notiks acīmredzami nedemokrātiskas vēlēšanas, Vladimirs Putins beidzot zaudēs leģitīma valsts vadītāja statusu. Tas varētu būt pagrieziena punkts karā, intervijā ziņu aģentūrai "The Associated Press" sacīja Ukrainas prezidents Vladimirs Zelenskis, ziņo "Unian".

"Mēs saprotam, ka vēlēšanas Krievijā notiek nedemokrātiski. Nav svarīgi, kā tās norit, visi zina, kāds būs rezultāts... Tās varētu būt neleģitīmas vēlēšanas, kuras pasaule varētu neatzīt. Tad "spēle" jau būs Rietumu līderu pusē – atzīt rezultātus vai ne. Starp citu, tas var būt pagrieziena punkts – Putina prezidentūras neleģitimitāte," sacīja Zelenskis.

Viņaprāt, Rietumu pasaulei bez atgādinājumiem no Kijivas pašai būtu jāsaprot, ka Krievijas vēlēšanas nav jāatzīst to nedemokrātiskā rakstura dēļ.

"Es ļoti vēlētos, lai Rietumu pasaule to saprastu pati. Lai man tas nebūtu jādara – jāzvana, jāskaidro, jārunā.

Man šķiet, ka pasaule jau to saprot pēc skumjām un ciešanām, ko Krievija ir atnesusi. Visur. Un, protams, uz Ukrainu," atzīmēja prezidents.

Vienlaikus Zelenskis atgādināja, ka šobrīd Krievijas iekšienē nav reālas politiskās opozīcijas Putinam.

"Mēs redzam tādu nosacītu vai mākslīgu opozīciju, kurai ir vienādi uzskati ar Putinu par karu, par Krievijas globālo izolāciju, par kodolieroču izmantošanu, ekonomiku, Ukrainas okupāciju.

Tā nav opozīcija. Tas ir tikai kārtējais Putina izbāzenis ar citu seju un vārdu, bet to pašu velnu pa vidu,” viņš uzskata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu