TV: Vairāki reemigranti atgriežas Liepājā, taču viņus sagaida nepatīkams pārsteigums (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/TV Kurzeme

Kopš 2018. gada marta, kad Latvijā tika uzsākta reemigrācijas atbalsta programma, Kurzemē pēc ilgstošas dzīves ārzemēs atgriezušies aptuveni 1200 cilvēku. No viņiem aptuveni 363 - Liepājā. Reemigrācijas procesa koordinatori novērojuši, ka tieši Liepāja ir reemigrantu iecienītākā vieta, jo tur ir laba attīstīta sporta un kultūras infrastruktūra, kā arī labāka iespēja atrast darbu, ziņo TV Kurzeme.

"Algas šeit, protams, ir zemākas, bet arī dzīves dārdzība šeit nav tik liela. Tur [Īrijā] ir ļoti lielas izmaksas gan par elektrību, gan par īri," stāsta Ģirts, kurš divus gadus dzīvoja Īrijā. 

Reemigrācijas koordinatore televīzijai stāsta, ka reemigranti aktīvi izvēlas dzīvot laukos, jo to dzīvi laukos var apvienot ar attālināto darbu. 

Grūtāk ir tiem, kas nevēlas dzīvot Kurzemes laukos. Liepājas pilsētā mājokļu augsto īres cenu un tām nereti neatbilstošās kvalitātes dēļ neesot vienkārši atrast mājvietu. 

Rolands, kurš astoņus gadus nodzīvojis Anglijā, uzskata, ka Liepājā nekustamo īpašumu tirgus ir "čābīgs", turklāt bankas "nedod iespējas".

Daļa reemigrantu iestājušies Liepājas pašvaldību dzīvokļu rindā, taču tā virzās lēni. 

Kā aktuālas problēmas arī tika minētas rindas pēc pašvaldības dzīvokļiem un vietu trūkums bērnu dārzos, ziņo portāls "liepajniekiem.lv".

Plašāk TV Kurzemes sižetā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu