VIDEO Bertāns kaldina "Thunder" uzvaru savā sezonas rezultatīvākajā spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien, 2. devembrī, savā sezonas rezultatīvākajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē realizēja visus metienus un guva 15 punktus Oklahomasitijas "Thunder" uzvarā.

"Thunder" viesos ar rezultātu 126:120 (33:27, 39:29, 35:28, 19:36) pārspēja latvieša iepriekš pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Bertāns, spēlējot otrajā un trešajā ceturtdaļā, laukumā pavadīja 11 minūtes un desmit sekundes, realizēja visus trīs tālmetienus un visus sešus soda metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Thunder" ar Bertānu laukumā iemeta par 16 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

"Thunder" uzvarēja, spītējot tam, ka ceturtajā ceturtdaļā dalasieši veica lielāko izrāvienu NBA vēsturē un guva 30 punktus pēc kārtas. Oklahomasitijas vienība tomēr atgriezās vadībā un guva spēles pēdējos astoņus punktus.

Iepriekšējais rekords piederēja Klīvlendas "Cavaliers" komandai, kas 2009. gada 6. decembra spēlē pret Milvoki "Bucks" veica izrāvienu 29:0.

Astoņi "Thunder" basketbolisti guva desmit un vairāk punktus, rezultatīvākais ar 23 bija Džeilens Viljamss, 17 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas bija Šejam Gildžesam-Aleksandram, bet 11 punkti, 11 atlēkušās bumbas un pieci bloķēti metieni - Četam Holmgrēnam.

"Mavericks" no zaudējuma neglāba Lukas Dončiča "triple-double", slovēnim laukumā pavadītajās 46 minūtēs izceļoties ar 36 punktiem, 18 rezultatīvām piespēlēm un 15 atlēkušajām bumbām. Derekam Laivlijam bija 20 punkti, 16 bumbas zem groziem un septiņi bloķēti metieni, bet 24 punktus sakrāja Deriks Džounss.

"Thunder" ar 13 uzvarām 19 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, kur "Mavericks" ar 11 panākumiem 19 cīņās ir sestā.

Oklahomasitijas basketbolisti nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Hjūstonas "Rockets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu