Bijušie "Sēnītes" darbinieki atklāj leģendārā restorāna firmas ēdienu receptes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: No privātā arhīva/Jānis Škapars, TVNET GRUPA

Leģendārais restorāns "Sēnīte" ar saviem gardumiem daudziem atmiņās kā Leiputrija. Bijušie "Sēnītes" darbinieki sarunās ar tiešsaistes žurnālu TVNET+ atklāj restorāna ziedu laika aizkulises un stāsta, kas notika restorāna pagrabstāvā, kā tika galā ar nemaksātājiem, un pat atklāj dažus no "Sēnītes" firmas ēdienu noslēpumiem.

Ilona Valdusa kā diplomēta pavāre "Sēnītē" strādājusi kopš 1979. gadā. Viņa atceras vienu no "Sēnītes" visu laiku slavenākajām delikatesēm, žāvētās vistas: "Žāvējām paši uz vietas. Tas bija īstais, nešpricētais žāvējums, ne tāds kā tagad. Es strādāju aukstajā cehā, tur bija piecdesmitlitrīgie katli ar tām vistām. Pa dienu divi katli bija jāsagriež vistas ar šķērēm, lai izporcionētu."

"Visi produkti bija tīri, neuzlaboti, pilnīgi dabīgi, nekāda ķīmija jau toreiz nemaz nebija pieejama, ko tagad liek produktiem klāt. Visas receptūras bija jāsūta uz Maskavu apstiprināt. Tad, kad atnāca atbilde, ka tā drīkst, nu tad varēja taisīt," atceras Ilona Valdusa.

Kad jāatceras, kas "Sēnītē" celts galdā, visu nemaz nevar tā uzreiz nosaukt. Restorāna ēdienkarte bijusi ļoti plaša, protams, bija arī īpaši iecienītie - firmas ēdieni. Slavenās "Sēnītes" firmas "mušmirītes" Ilona Valdusa gatavojusi tūkstošiem. "Populāra uzkoda bija tomātiņš, pildīts ar sēnēm. Izņem no tomāta vidiņu, pilda ar sagrieztām marinētām sēnītēm ar sīpoliņu un krējumiņu, uzliek tomāta cepurīti, un virsū vēl ar krējumu zīmējām tādas pumpiņas. Izskatās kā mušmires."

Tiešsaistes žurnālam TVNET+ Ilona Valdusa atklāj dažas pieprasītāko "Sēnītes" firmas ēdienu receptes. Vairāk par tā laika ēdieniem, oficiantu piedzīvojumiem, Maskavas partijnieku barošanu un blatu sistēmu lasiet tiešsaistes žurnālā TVNET+.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu