Seksuālā vardarbība Kenijas skolās. Apsūdz Pasaules Banku par "acu pievēršanu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Boxed Lunch Productions/Shutterstock

Pasaules Banka ir apsūdzēta par nespēju novērst vardarbību pret bērniem vairākās Kenijas skolās, kuras tā finansē, vēsta medijs "The Guardian".

Atbilstības ombuda birojs atklāja, ka bankas Starptautiskā finanšu korporācija nav izpildījusi visas prasības, pirms tā sāka finansēt "Bridge International Academies" 2014. gadā.

"Bridge International Academies" ir uzņēmums, kas nodrošina bezpeļņas izglītību bērniem Indijā, Kenijā, Nigērijā un Ugandā.

Ombuds norādīja, ka Starptautiskā finanšu korporācija ir informēta par apsūdzībām par vardarbību, bet nav nodrošinājusi, ka notikušais tiek pienācīgi izmeklēts vai ieviesti drošības pasākumi, lai apturētu turpmākus vardarbības gadījumus.

Ombuda birojs paziņoja, ka 2014. līdz 2021. gadam ir konstatējis 21 bērnu seksuālas izmantošanas gadījumu, ko veica skolu pedagogi.

Uzņēmums "Bridge" apstiprināja, ka 2016. gadā vienā no tās skolām tika ziņots par 10 bērnu seksuālas izmantošanas gadījumiem.

"Bridge International Academies" paziņoja, ka ir lauzusi līgumus ar vardarbībā apsūdzētajiem skolotājiem, iesniedza iesniegumus policijai, piedāvāja cietušajiem psihosociālo atbalstu un komunicē ar vecākiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu