"Rīgas satiksme" aicina autovadītājus šonakt nenovietot auto vairākās ielās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegputenis Rīgā.
Sniegputenis Rīgā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonakt notiks autostāvvietu tīrīšana vairākos ielu posmos visā Rīgā, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Sniega tīrīšana notiks "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās Barona, Tērbatas, Elizabetes, Mēness un Cēsu ielā.

Tiks tīrītas autostāvvietās Valdemāra un Eksporta ielas rajonā.

Tāpat tiks tīrītas arī stāvvietas starp Valmieras un Avotu ielām, ieskaitot Antenas ielu un Balasta dambi.

Intensīvākie darbi būs laikā no plkst.20 līdz 6 no rīta.

"Rīgas satiksme" aicina autovadītājus šajās ielās automašīnas nenovietot, jo tas būtiski apgrūtina autostāvvietu tīrīšanu.

Sniegu tīrīšana un sniega izvešana notiek gan dienā, gan naktī - atkarībā no iespējām piekļūt stāvvietu brīvajiem posmiem.

Līdz šim brīdim iespēju robežās ir tīrītas stāvvietas 11.novembra krastmalā, 13.janvāra ielā pie Nacionālās Operas un Baleta, Aspazijas bulvārī, Stabu ielā un Bruņinieku ielā.

Ņemot vērā lielo sniega daudzumu, tiek risināts jautājums par papildu pakalpojuma sniedzēja piesaisti, kas palīdzētu operatīvāk veikt autostāvvietu attīrīšanu un sniega izvešanu.

Kā ziņots, Rīgā par savlaicīgi neiztīrītām autostāvvietām un sabiedriskā transporta pieturām uzņēmējiem piemēroti līgumsodi, pirmdien žurnālistus informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš uzsvēra, ka ielu un ietvju tīrīšana intensīvas snigšanas apstākļos noritējusi apmierinoši. Savukārt ar autostāvvietu un pieturvietu tīrīšanu atbildīgie uzņēmumi neesot varējuši tikt galā.

Kā informēja Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, par neatbilstošu ielu uzturēšanu noformēti astoņi līgumsodi, savukārt par pieturvietu neiztīrīšanu visā pilsētā piemēroti vairāk nekā 100 līgumsodi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu