Izraēla: Gazas joslā uz katru "Hamās" kaujinieku tiek nogalināti divi civiliedzīvotāji

LETA
Izraēlas karavīri pie Al-Šifas slimnīcas
Izraēlas karavīri pie Al-Šifas slimnīcas Foto: Ekrānuzņēmums no video

Gazas joslā uz katru nogalināto "Hamās" kaujinieku iet bojā apmēram divi civiliedzīvotāji, 4. decembrī atzina Izraēlas armijas augstas amatpersonas, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

"Hamās" teroristu kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija ir paziņojusi, ka Izraēlas militārajā kampaņā Gazas joslā pēc "Hamās" uzbrukumiem Izraēlai 7.oktobrī ir nogalināti apmēram 15 900 cilvēku, kuru lielākā daļa ir sievietes un bērni.

Mediji ir ziņojuši, ka šajā kampaņā nogalināti ap 5000 "Hamās" kaujinieku.

Atbildot uz jautājumu par šīm mediju ziņām, viena no Izraēlas armijas amatpersonām reportieriem pateica, ka "šie skaitļi ir vairāk vai mazāk pareizi".

"Es nesaku, ka nav slikti, ka [nogalināto civiliedzīvotāju un kaujinieku skaita] attiecība ir divi pret vienu," sacīja viena no šīm amatpersonām, piebilstot, ka dzīvo vairogu izmantošana ir daļa no "Hamās" "pamata stratēģijas".

"Cerams, šī [attiecība] būs daudz mazāka" nākamajā kara fāzē, piebilda amatpersonas.

Augošais nogalināto cilvēku skaits un humānā krīze Gazas joslā ir izraisījušas sašutumu daudzās pasaules valstīs.

Izraēla sāka bombardēšanu Gazas joslā un vēlāk arī sauszemes spēku iebrukumu ar mērķi likvidēt "Hamās" pēc šī grupējuma kaujinieku uzbrukuma Izraēlai 7.oktobrī. "Hamās" kaujinieki šajā uzbrukumā noslepkavoja ap 1200 cilvēku un nolaupīja vēl aptuveni 240.

Izraēlas sabiedrotā ASV ir brīdinājusi darīt vairāk, lai novērstu civiliedzīvotāju upurus, kamēr Izraēlas militārās operācijas virzās uz Gazas joslas dienvidiem, kur patvērušies daudzi šīs teritorijas iedzīvotāji pēc aizbēgšanas no Gazas joslas ziemeļiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu