"Pēc 100 korķiem būs 100 monētas." Ekspedīcija ar vēstures liecību meklētāju Dāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Vēstures liecību meklētājs Dāvis Šīre jau četrus gadus ar metāla detektoru meklē dažādus atradumus, piemēram, dārglietas, monētas, karalaiku atliekas un citas pārsteidzošas lietas. Savas aizraušanās dēļ viņš guvis 560 000 sekotāju trīs dažādās platformās kopā. "Apollo.lv" devās ekspedīcijā ar Dāvi. 

Dāvis ekspedīcijas sākumā saka, ka jau kopš bērnības interesējas par vēsturi. "Visspilgtāk tas izpaudās 2017.–2018. gadā, kad vectēvs, kurš dzīvoja tuvu Kurzemes robežai, stāstīja leģendas par Otro pasaules karu, par dažādiem vēstures notikumiem. Vectēvs "piemeta papildu malku ugunij".

Vienā brīdī 2019. gadā es sapratu, ka varu vēsturi paturēt rokās ar metāla detektora palīdzību. Četrus gadus staigāju ar metāla detektoru, nu jau sācies piektais gads, kopš meklēju dažādas vēstures liecības gan no kariem, gan no senākiem laikiem."

Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Dāvis sāka meklēt 2019. gadā. "Biju aizņēmies metāla detektoru no drauga. Tas bija diezgan primitīvs detektors. Sākotnēji īsti nesapratu, kā tas darbojas, tomēr atradu mednieku patronu čaulītes, korķus un bundžas. Tie bija mani atradumi kādā meža stūrītī pusstundas laikā."

Ar Dāvi devāmies aptuveni trīs stundu ilgā ekspedīcijā, kuras laikā Dāvim un Kārlim izdevās atrast 16 senas monētas, Otrā pasaules kara prettanku lielgabalu dzelzs čaulu apvalkus, karavīra ķiveri un citas lietas. 

Par to, kā notiek meklēšana, lasi šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu