Arī Lietuva nākamgad tiks iekļauta "Michelin Guide" restorānu ceļvedī, paziņo ministre

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Restorāns. Ilustratīvs foto
Restorāns. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" nākamgad varētu piešķirt pirmās zvaigznes restorāniem Lietuvā, trešdien paziņoja Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.

"Mēs pašlaik ļoti aktīvi strādājam, lai Lietuvā būtu kāds "Michelin" zvaigzni saņēmis restorāns, tomēr pašlaik detalizētāku informāciju sniegt nevaru," viņa teica žurnālistiem.

Lietuvas tūrisma veicināšanas aģentūras "Lithuania Travel" direktore Olga Gončarova ziņu aģentūrai BNS paskaidroja, ka "Michelin" inspektoriem valsts jāapmeklē anonīmi, nevienu par to neinformējot. Viņa apliecināja, ka pagaidām Lietuva nav parakstījusi līgumus ar "Michelin".

"Varu tikai apstiprināt, ka mēs pie tā strādājam," viņa teica, piebilstot, ka turpinās sarunas are "Michelin Guide".

Kā stāstīja Gončarova, valsts institūcijas uzaicina "Micjelin" inspektorus uz valsti un sedz viņu apmeklējuma izmaksas, "kas var sasniegt pat pusmiljonu" eiro.

Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT augustā vēstīja, ka Lietuvā varētu ierasties "Michelin Guide" pārstāvji, kas restorāniem piešķirt kvalitāti apliecinošas zvaigznes.

Lietuvas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidente Evalda Šiškauskiene vasarā LRT teica, ka Lietuva jau ir parakstījusi vienošanos ar "Michelin" un inspektoru ierašanās valstij izmaksās ap pusmiljonu eiro.

Jau vēstīts, ka novembrī "Michelin Guide" iekļauti 22 Latvijas restorāni, savukārt "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta Rīgas restorānam "Max Cekot Kitchen".

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēgusi 1,27 miljonu eiro vērtu līgumu ar Francijā reģistrēto "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" par dalību starptautiskajā gastronomijas ceļvedī "Michelin Guide". Līgums būs spēkā līdz 2025.gada 31.oktobrim.

Maijā Tallinas restorāns "180° by Matthias Diether" kļuva par pirmo Igaunijā, kas saņēmis divas "Michelin" zvaigznes. Otrajā "Michelin Guide" par Igauniju tika iekļauti 35 restorāni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu