Vācija dod zaļo gaismu ceļošanas ierobežojumu piemērošanai radikālajiem izraēliešu kolonistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: David Remis Diez/Shutterstock

Vācijas valdība nolēmusi atbalstīt ceļošanas ierobežojumu piemērošanu Eiropas Savienībā (ES) radikālajiem izraēliešu kolonistiem.

Arī ASV nesen paziņoja par līdzīgiem ierobežojumiem.

Vācijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis atzinīgi novērtēja ASV sankcijas radikālajiem izraēliešu kolonistiem un sacīja, ka Vācija aktīvi centīsies panākt līdzīgu pasākumu ieviešanu ES.

"Mūsu skatījumā ir svarīgi virzīt šīs debates uz priekšu arī Eiropas līmenī," sacīja ministrijas preses pārstāvis, norādot uz pirmdien plānoto ES ārlietu ministru sanāksmi.

ASV kā pamatojumu ierobežojumu ieviešanai minēja faktu, ka pieaudzis ebreju kolonistu vardarbīgu uzbrukumu skaits palestīniešiem, sevišķi Izraēlas okupētajā Rietumkrastā. ASV piemērojušas ierobežojumus personām, kas, domājams, bijušas iesaistīti miera, drošības un stabilitātes graušanā Rietumkrastā.

Vācijas Ārlietu ministrija arī nosodīja radikālo ebreju vardarbību pret palestīniešu kopienām un aicināja Izraēlu aizsargāt palestīniešus no ekstrēmo kolonistu aktivitātēm.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi un uzskata ebreju apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās par nelikumīgām. Rietumkrastā vairāk nekā 200 apmetnēs dzīvo aptuveni 600 000 ebreju.

2016.gadā ANO Drošības padome paziņoja, ka šīs apmetnes ir pretrunā starptautiskajām tiesībām un aicināja Izraēlu pārtraukt šādu apmetņu būvniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu