"Tas bija jautājums par dzīvību un nāvi." Vējonis atklāti par piedzīvotajām veselības likstām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Valsts prezidents un tagadējais Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis intervijā žurnālam "Patiesā Dzīve" atklāti runāja par pārvarētajām veselības likstām, kas krietni likušas pārvērtēt vērtības.

Vējonim prezidentūras pirmajā gadā tika veikta sirds operācija. Pēc tās ir pagājuši jau septiņi gadi, bet atmiņas vēl dzīvas, un joprojām daudz pateicības vārdu gribas teikt ārstiem, māsiņām un asins donoriem.

"Dzīve parādīja, ka kaites var piemesties jebkurā brīdī. Manā gadījumā, lai novērstu problēmu, bija vajadzīga nopietna operācija,

tas bija jautājums par dzīvību un nāvi," saka Vējonis.

"Es zināju, ka jau kopš bērnības man ir šādas tādas problēmas ar sirdi, taču satraukumam nebija pamata, jo tās par sevi nelika manīt. Toties slimība uzreiz uztaustīja manu vājo vietu un mērķtiecīgi veica triecienu." 

Operācijai Vējonis piekritis uzreiz: "Es vienmēr esmu ticējis Latvijas ārstiem un augstu vērtējis viņu kompetenci, tāpēc biju mierīgs. Turklāt zināju, cik augstas klases speciālisti strādā Latvijas Kardioloģijas centrā." 

Pārvarētās veselības likstas viņam likušas pārvērtēt dzīves vērtības. Toreiz pēc operācijas Rīgas pilī atgriezies jau pavisam cits Raimonds Vējonis: "Tāds, kurš no kraujas ar galvu pa priekšu nezināmā dzelmē vairs nelēks. Tāpēc otrreiz piedzimušais Vējonis, pirms kaut ko darīs, vispirms izvērtēs situāciju. Jo tagad viņš zina, cik trausla ir dzīvība, cik svarīga ir ģimene un ka arī dzīvē ir savi spēles noteikumi un luksofors, kurā sarkanā gaisma var iedegties visnegaidītākajā brīdī."

Jau vēstīts, ka Vējonis Latvijas Valsts prezidenta amata pienākumus pildīja no 2015. gada vasaras līdz 2019. gada vasarai. Šobrīd viņš ir Latvijas Basketbola savienības prezidents.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 5. decembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu