"Sauciet mani par skopu..." Bērnudārzu grupiņu čatos sācies pirmssvētku dāvanu tracis (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: enjoysun24/ Shutterstock

Tuvojoties Ziemassvētkiem, aktualizējas jautājums arī par dāvanām - gan bērniem, gan arī cilvēkiem, kas viņiem ir apkārt, piemēram, bērnudārza personālam.

Vairāki vecāki vietnē "Twitter" jeb "X" dalījās stāstos par to, ka vecāku privātajos čatos jau aktīvi notiek līdzekļu vākšana un ideju domāšana, kā apdāvināt pašus bērnus, audzinātājas un auklītes. 

Vairāki vecāki neslēpa sašutumu, ka dāvanas dažkārt mēdz būt pārmērīgi dārgas - gan savām atvasēm, gan arī pedagogiem.

Citi gan rakstīja, ka viņu pirmsskolas izglītības iestādēs viss tik traki gan neesot - dāvanas ir saprātīgās cenās un ir vecāki, kas paši uzņemas to sarūpēšanu. 

Daudzi piekrita, ka nesamērīgi dārgas dāvanas patiešām ir problēma, tāpēc piedāvāja savus risinājumus tā apkarošanā.

Par šo tematu tiesībsargs norāda – Latvijā pamata un vidējā izglītība ir bezmaksas. Pedagogu apdāvināšanas tradīcijas uzturēšanu sekmē tieši bailes iebilst un rīkoties citādi. Tiesībsarga ieskatā, ja ir vēlme pateikties un īpaši iepriecināt pedagogu, to var darīt arī ar patiesiem un sirsnīgiem vārdiem, ziediem vai kādu simbolisku un radošu dāvanu – bērnu priekšnesumu, koncertu, kopīgi radītu apsveikumu vai piedzīvotu klases sadraudzības mirkli. Līdz ar to tiesībsargs aicina pašus vecākus vairot vienlīdzību, mazināt liekus un nesamērīgus tēriņus, kā arī mācīties pašiem un bērniem paust cieņu, iepriecinājumu vai pateicību nemateriālā veidā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu