Liepājas slimnīcā ierobežo pacientu apmeklējumus elpceļu infekciju pieaugošās izplatības dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķis slimnīcā. Attēls ilustratīvs.
Mediķis slimnīcā. Attēls ilustratīvs. Foto: Madis Veltman

Pieaugot saslimstībai ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām, tai skaitā gripu un Covid-19, šajā nedēļā Liepājas slimnīcā noteikti pacientu apmeklējumu ierobežojumi, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Turpmāk pacientu drīkst apmeklēt tikai ar ārstējošā ārsta vai Sociālās aprūpes nodaļā - ar ārsta, ārsta palīga vai virsmāsas atļauju. Lēmumu par atļauju apmeklēt pacientu minētie medicīnas darbinieki pieņems, pamatojoties uz pacienta vispārējo veselības stāvokli un tuvinieku līdzestības un atbalsta pakāpi, kā arī izvērtējot iespējamos infekcijas izplatības riskus.

Jāņem vērā, ka vienā reizē pacientu atļauts apmeklēt tikai vienam apmeklētājam. Viena apmeklējuma laiks noteikts līdz 30 minūtēm. Izņēmuma gadījumos pacientu apmeklējumus nosaka ārstējošais ārsts.

Tuviniekiem pirms pacientu apmeklējuma jāiegādājas medicīniskās sejas maskas vai respiratori FFP2/FFP3 bez vārsta. Maskas vai respiratori ir vienreizējai lietošanai, tāpēc katrā apmeklējuma reizē jābūt jaunai, nelietotai maskai vai respiratoram. Ja pacienta stāvoklis ir smags vai kritisks un pacienta apmeklējums ir steidzams, un, ja nav iespējams iegādāties masku vai respiratoru, jo aptieka ir slēgta, tad pirmajā apmeklējuma reizē masku vai respiratoru izsniegs nodaļas personāls. Nākamajās apmeklējuma reizēs maskai vai respiratoram jābūt iegādātam laikus.

Savukārt pacientiem, kuri ierodas uz ambulatoriem izmeklējumiem vai uz speciālistu konsultācijām, un kuriem nedēļas laikā pirms apmeklējuma bijušas elpceļu infekcijas pazīmes, arī jālieto medicīniskās sejas maskas vai respiratori.

Maskai vai respiratoram jābūt pareizi uzliktam, nosedzot degunu un muti. Nedrīkst pieskarties pie maskas vai respiratora virsmas - virs deguna vai mutes, jo tur piesārņojums ir vislielākais.

Apmeklējot tuvinieku nodaļā, jābūt uzvilktiem apavu virsvalkiem jeb bahilām. Ja būs nepieciešams, personāls izsniegs arī priekšautu vai virsvalku. Jāņem vērā, kā pirms un pēc piederīgā apmeklējuma, ieejot nodaļā un izejot no nodaļas, tuviniekiem jādezinficē rokas.

Apmeklētājiem aizliegts ciemoties pie tuvinieka, ja apmeklētājam ir akūtas saslimšanas simptomi vai, ja ir bijis kontakts ar citu saslimušu personu.

Slimnīca aicina piederīgos sazināties ar savu tuvinieku-pacientu attālināti, izmantojot mobilos tālruņus.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Aizvadītās nedēļas gripas un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa rezultāti turpina uzrādīt Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu - pēdējā nedēļā laboratoriski apstiprināti 329 Covid-19 gadījumi, bet nedēļu iepriekš - 270 gadījumi. Kopumā veikti 962 laboratoriskie testi uz "SARS-CoV-2" vīrusa klātbūtni.

Stacionāros ar smagu slimības gaitu bija 12 pacienti, bet nedēļu iepriekš - deviņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu