Ukraiņi notriekuši 14 no 19 krievu spārnotajām raķetēm (1)

LETA
Ukrainas kareivji pie Bahmutas.
Ukrainas kareivji pie Bahmutas. Foto: EPA/Scanpix

Krievija 8. decembra rītā raidījusi uz Ukrainu 19 spārnotās raķetes, no kurām 14 iznīcinājuši ukraiņu zenītartilēristi, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku preses sekretārs Jurijs Ihnats.

Spārnotās raķetes H-101 un H-555 izšautas no deviņiem stratēģiskajiem bumbvedējiem "Tu-95". Daļa no raķetēm tika mērķēta uz Doneckas apgabala infrastruktūras objektiem, bet daļa raidīta uz Kijivu.

Diemžēl visas raķetes nav izdevies notriekt, un jau saņemtas ziņas par vismaz vienu nogalināto, televīzijas maratona laikā pavēstīja Ihnats.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 8. decembra rītam sasnieguši 337 220 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 990 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5626 tankus, 10 508 bruņutransportierus, 8057 lielgabalus, 919 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 605 zenītartilērijas iekārtas, 324 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6136 bezpilota lidaparātus, 1571 spārnoto raķeti, 22 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 10 591 automobili un autocisternu, kā arī 1159 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Jau ziņots, ka Krievijas okupācijas spēki naktī uz 8. decembrī veica raķešu triecienus Ukrainas pilsētai Harkivai, trāpot dzīvojamiem namiem un ievainojot vismaz divus cilvēkus.

Harkivas mērs Ihors Terehovs paziņoja, ka ir nodarīti postījumi vairākiem dzīvojamiem namiem dažādos pilsētas rajonos.

Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs precizēja, ka ir veikti seši raķešu triecieni Harkivai. Raķetes S-300 trāpījušas Holodnahoras un Ševčenko rajonos, nodarot bojājumus civilai dzīvojamai infrastruktūrai.

Harkivas apgabala policija vēlāk paziņoja, ka uzbrukumā cietuši divi cilvēki. 36 gadus veca sieviete, kas tika ievainota, saņēma medicīnisko palīdzību notikuma vietā. 25 gadus vecs vīrietis ar sprādziena traumām tika hospitalizēts, un viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Ceturtdien krievu okupanti deva triecienu ogļu šahtai Doneckas apgabalā, ievainojot 32 gadus vecu darbinieku, kā arī apšaudīja Hersonas apgabala Tjahinkas ciemu, ievainojot četrus cilvēkus. 67 gadus vecs šī ciema iedzīvotājs tika hospitalizēts smagā stāvoklī, un mediķi cīnās par viņa dzīvību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu