Porziņģis atgriežas NBA laukumā un gūst 21 punktu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Foto: Brandon Dill/AP

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis 8. decembrī atgriezās laukumā pēc savainojuma ārstēšanas un guva 21 punktu Bostonas "Celtics" uzvarā savā laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, arī Dāvja Bertāna pārstāvētajai Oklahomasitijas "Thunder" svinot uzvaru savā laukumā.

"Celtics" mājās ar rezultātu 133:123 (33:32, 41:33, 35:30, 24:28) uzvarēja Ņujorkas "Knicks" basketbolistus.

Porziņģis laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 19 sekundēs realizēja trīs no sešiem tālmetieniem, četrus no septiņiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas un divas piezīmes, kā arī +/- rādītājs +17.

Porziņģis nebija spēlējis kopš 24.novembra, kad spēlē ar Orlando "Magic" guva kreisās kājas ikru muskuļa traumu. Bez Porziņģa komanda aizvadīja četrus mačus, izcīnot trīs uzvaras.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Deriks Vaits, bet 25 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Džeisons Teitams.

"Knicks" komandā pa 23 punktiem guva Rovens Berets un Džeilens Bransons.

Lielāko spēles daļu vadībā bija mājinieki, tai skaitā visu otro puslaiku, 33.minūtē panākot lielāko pārsvaru (101:81).

"Celtics" ar 16 uzvarām 21 spēlē ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē, bet "Knicks" ar 12 panākumiem ir septītā.

Nākamo spēli "Celtics" aizvadīs pirmdien mājās ar Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāna pārstāvētā "Thunder" mājās pagarinājumā ar rezultātu 138:136 (19:28, 37:34, 33:22, 29:34, 20:18) uzvarēja Goldensteitas "Warriors" basketbolistus.

Bertāns laukumā pavadīja 12 sekundes, šajā laikā tiekot pie +/- rādītāja +2.

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 38 punktiem bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, kura kontā arī pa piecām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un pārķertām bumbām, bet 28 punktus pievienoja Džeilens Viljamss.

"Warriors" komandā 34 punktus guva Stīvens Karijs, bet pa 12 atlēkušajām bumbām izcīnīja Džonetans Kuminga un Dario Šaričs, kuri guva attiecīgi 24 un 11 punktus. Savukārt Dreimonds Grīns 12 punktiem pievienoja 13 rezultatīvas piespēles.

Spēlē vairāk vadībā bija viesi, 19.minūtē Klejam Tompsonam ar tālmetienu panākot lielāko pārsvaru spēlē 48:34, taču Čets Holmgrens astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja trīs soda metienus, panākot pagarinājumu. Tajā jau no sākuma vadībā izvirzījās mājinieki, nosargājot uzvaru.

"Thunder" ar 14 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Thunder" aizvadīs pirmdien savā laukumā ar Jūtas "Jazz".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu